Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit zijn we

Dit zijn we

Het Nederlandse Rode Kruis heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan. We zijn nu één landelijke vereniging, met een gezamenlijke missie, visie en strategie. Een organisatie, die voldoet aan de (terecht) strenge normen voor goede doelen organisaties. Een organisatie ook die professioneler is en meer gefocust op haar kernwaarden. En die aansluit bij de veranderende samenleving.

Het Rode Kruis Borne bestaat sinds 1945 en bestrijkt de dorpen Borne, Zenderen en Hertme met in totaal ruim 22.000 inwoners. Het is onze verantwoordelijkheid een eigen invulling te geven aan de kernwaarden en doelstellingen van het Nederlandse Rode Kruis. Een invulling die aansluit bij de hulp die in onze gemeenschap nodig is.

Ons uitgangspunt is om vanuit lokale betrokkenheid, neutraliteit en eenheid bij te dragen aan een leefbare gemeenschap in Borne en omstreken. De behoefte van onze doelgroep en de waardering en ondersteuning voor onze vrijwilligers bij het realiseren van onze doelstellingen staan daarbij op de eerste plaats. Wij zijn tevreden met elk project dat gerealiseerd kan worden en met elke nieuwe vrijwilliger die zich aandient. Het bestuur van de Afdeling Borne zal zich hiervoor maximaal inzetten.