Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit doen we Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid in noodsituaties

Meer dan 3,3 miljoen Nederlanders zijn op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. In noodsituaties lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis heeft een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat je in een noodsituatie niet alleen komt te staan.
Zo helpt het Rode Kruis mensen sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties, van kleine ongelukken in en rond het huis tot een ramp.


Veiligheid op en om het spoor

Het Rode Kruis Borne wil zich  inzetten om de gevolgen van eventuele noodsituaties op en rondom het spoor in Borne te verminderen. Het spoor zorgt voor een breed scala aan veiligheidsrisico’s zoals trillingen, niet functionerende spoorwegovergangen en het vervoer van gevaarlijke stoffen door treinen. Deze risico’s kunnen burgers een onveilig gevoel geven. Wij willen burgers daarom via de workshop “Risico’s in en om het huis” inzicht geven in de risico’s en hen leren de gevolgen van eventuele noodsituaties te verminderen. Zodat iedereen weet wat hij/zij moet doen in geval van nood. Het Rode Kruis maakt hierbij gebruik van “buurtcoördinatoren” die de burgers rondom het spoor  informeren, motiveren en stimuleren deel te nemen aan deze workshop.

 

Neem contact met ons op voor nadere informatie en toelichting.