Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit doen we EHBO en Noodhulp

EHBO en Noodhulp

EHBO Rode Kruis Borne en Hengelo werken samen

Vanaf augustus 2016 gaan de EHBO groepen van het Rode kruis Borne en Hengelo samen de herhalingslessen volgen. De lessen vinden plaats in Hengelo, de reanimatie lessen in Borne.

Basiscursus EHBO

U kunt bij ons verschillende cursussen volgen, waaronder een cursus EHBO (Europees Erkend Certificaat Rode Kruis), EHBO herhalingslessen, cursus/bijscholing reanimatie en AED. De overige mogelijkheden ziet u hier. U kunt kijken wanneer er bij u in de buurt een cursus aangeboden wordt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Klik hier om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Jeugd EHBO

Februari 2017 starten we wederom met een EHBO jeugdgroep; leeftijd vanaf 10 jaar. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Patricia Veerman. Klik hier (pdf aanmelding EHBO​​ jeugdcursus invoegen) voor meer informatie en aanmeldgegevens. Kosten bedragen € 50,- Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Klik hier om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

EHBO bij baby's en peuters

In Borne gaan we, bij voldoende belangstelling twee keer een workshop geven, in het najaar en in het voorjaar. Klik hier voor meer informatie. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 12 personen. Data zijn nog niet bekend, wanneer u zich als groep aanmeldt kan dit op een voor u gunstig tijdstip gepland worden. Kosten bedragen € 55,-. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. Klik hier om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

EHBO voor asielzoekers

Enkele keren per jaar geeft het Rode Kruis Borne Engelstalige EHBO cursussen en workshops in het AZC Azelo aan asielzoekers. Wilt u hier meer over weten, neem contact met ons op.

Red Cross Challenge

De Red Cross Challenge is een variatie op de snelcursus EHBO, alle theorie die in de snelcursus naar voren komt, komt in de Challenge ook naar voren.
Er zijn 6 groepen van 12-14 personen die in carrouselvorm de basisbeginselen van EHBO oefenen en tegelijkertijd met elkaar in competitie zijn.
De Red Cross Challenge in Borne is op 9 september 2017, klik hier voor meer informatie.