Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Dit doen we

Activiteiten

EHBO / Noodhulp

Het Rode Kruis Borne organiseert EHBO cursussen. Reanimeren, het gebruik van de AED en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen komen aan bod. Daarnaast assisteren de EHBO vrijwilligers van het Rode Kruis Borne bij diverse evenementen. Lees meer.

Zelfredzaamheid

Meer dan 3,3 miljoen Nederlanders zijn op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. In noodsituaties lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis wil zich ook inzetten om de gevolgen van eventuele noodsituaties op en rondom het spoor in Borne te verminderen. Lees meer.

Sociale hulp

In Borne is een grote groep vrijwilligers actief met sociale hulp. Het doel is de mensen die we helpen een gevoel van contact en binding met de maatschappij  te bieden. Een luisterend oor en een helpende hand. Lees meer.

Recreatieve activiteiten

Het Rode Kruis Borne organiseert allerlei recreatieve activiteiten voor diverse doelgroepen zoals ouderen, gehandicapten en jongeren. Lees meer.

Op zoek naar familie

Vele vluchtelingen in Nederland zijn hun familie kwijtgeraakt. Soms zitten deze in andere Europese landen of in Noord Amerika. Vrijwilligers van het Rode Kruis Borne helpen deze mensen hun familie weer op te sporen. Lees meer.

Oorlogsrecht

In Borne geven we voorlichting over de gevolgen van oorlog of (natuur)rampen door de tentoonstelling 'Kind onder vuur'. Lees meer.

Maatschappelijke stage

Leerlingen van middelbare school kunnen bij het Rode Kruis Borne hun maatschappelijke stage volgen. Er zijn allerlei mogelijkheden, van koffieschenken bij het Praathuis tot het organiseren van een discomiddag voor gehandicapte kinderen.  Lees meer.