Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Actueel Nieuws Kinderen in Borne doen Rode Kruis EHBO examen
2 juni 2015 |

Kinderen in Borne doen Rode Kruis EHBO examen

​Afgelopen week zijn de examens voor de Rode Kruis jeugd EHBO afgenomen. Eerder dit jaar zijn de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Borne al gestart met de nodige theorie en praktijklessen. Het Rode Kruis richt zich met name op de jeugd als het gaat om EHBO. Kinderen vanaf 10 jaar die een EHBO cursus volgen, krijgen op die manier een flinke dosis zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel mee waar ze voor de rest van hun leven profijt van hebben.

De examens werden afgenomen in het Rode Kruis gebouw in Borne. Even voor drie uur kwamen de eerste kinderen met hun ouders binnen. Aan sommigen was de spanning op het gezicht af te lezen. De jonge hulpverleners mochten vervolgens één voor één de examenruimte betreden om de oefenstof in praktijk te brengen. Examinatoren Jim Pilot en Hanneke Schurink vingen de kinderen op. Jim in de rol van slachtoffer, Hanneke voor de nodige theorievragen en begeleiding.

Verschillende scenario’s na een ongeval kwamen aan bod en het was aan de kinderen zelf om ter plekke te bepalen wat de juiste EHBO handelingen waren. Zo kwam de stabiele zijligging regelmatig voorbij en moest de mitella of de brede das worden aangelegd. Met af en toe een kleine aanwijzing sloegen alle kandidaten zich knap door het examen heen. De startende groep kreeg hiervoor een bewijs van deelname. De kinderen die op herhaling waren en ook het examen reanimeren aflegden, ontvingen een officieel EHBO diploma.

Ook volgend jaar zal het Rode Kruis in Borne weer starten met een groep jonge enthousiaste EHBO cursisten.

Klik hier voor het overzicht van alle foto's gemaakt tijdens het examen.

jeugd-2.jpgjeugd-3.jpg