Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Actueel Nieuws Grote opkomst start jeugd EHBO Borne
29 januari 2015 |

Grote opkomst start jeugd EHBO Borne

Op 21 januari vond de aftrap plaats van de jeugd EHBO 2015 in het Rode Kruis gebouw te Borne. Ruim 30 kinderen hadden zich van te voren aangemeld voor de cursus. 
Een zeer positieve ontwikkeling! De stijgende belangstelling voor EHBO onder de jeugd is onder meer te danken aan informatiesessies op alle basisscholen in Borne door Rode Kruis vrijwilligers.


Tijdens een introductiebijeenkomst, voorafgaand aan de cursus, werd een filmpje getoond over het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. 
Tot 2020 zal dit één van de belangrijkste thema’s van het Rode Kruis in Nederland zijn. Hierbij moet o.a. gedacht worden aan wat te doen bij rampen, maar ook bij kleine huis tuin en keuken ongevallen. 
Het vergroten van het aantal EHBO cursisten en vrijwilligers past uitstekend bij deze doelstelling. 
De kennis om een ander te kunnen helpen in een noodsituatie is zeer belangrijk, juist voor kinderen. Het geeft ze zelfvertrouwen en de bereidheid om hulp te verlenen als er een beroep op ze gedaan wordt.

De jonge cursisten hadden er overigens zichtbaar zin in, enthousiast stelden zij vragen over de lesstof en gingen ze aan het oefenen. Vooral het oefenen leverde soms hilarische en ook wel chaotische situaties op; maar de instructeur en vrijwilligers leidden alles in goede banen. 

De jeugd EHBO lessen in Borne zijn om de twee weken, de data kunt u in de agenda vinden.Voor meer informatie:
Patricica Veerman, Coördinator opleidingen Rode Kruis Borne
Telefoonnummer 074-2662998 / 06 – 27 304 592