Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Borne Actueel Kind onder Vuur tentoonstelling in Borne gestart
25 januari 2016 |

Kind onder Vuur tentoonstelling in Borne gestart

​De tentoonstelling Kind onder Vuur is maandag 25 januari geopend in het Kulturhus in Borne. Het doel van de interactieve tentoonstelling is om kinderen bewust te maken van het leven van leeftijdsgenootjes in oorlogsgebieden.

Dorothy Oosting van TV Oost, verwelkomde als gastvrouw en ambassadrice van het Rode Kruis regio Twente de aanwezigen. Naast leerlingen van het Twickel College in Borne waren ook onder meer Europarlementariër Annie Schreijer, de D66 fractievoorzitter van de Provinciale Staten Margreet Overmeen, en verschillende vertegenwoordigers van B&W Borne aanwezig.

​Aan de hand van filmpjes en opdrachten ken kinderen zien hoe andere kinderen leven als kindsoldaat of hoe ze ineens moeten vluchten uit hun eigen land. De tentoonstelling Kind onder Vuur is voor kinderen in groep 7 en 8 en de brugklas van het voortgezet onderwijs, maar ook geschikt voor volwassenen. Tot 29 april staat de tentoonstelling in verschillende plaatsen in Twente.

Bekijk foto's van de Kind onder Vuur tentoonstelling In Borne.

Bekijk foto's van de Kind onder Vuur tentoonstelling in Hengelo.

Marianne Stevelink, voorzitter van Rode Kruis Borne en voorzitter van de werkgroep Kind onder Vuur: “We leven al 70 jaar in vrede, een unicum in de wereld en laten we dat koesteren. Er zijn 30 miljoen vluchtende kinderen op de wereld, een enorm getal.”

Sylvester Goossen heeft een jaar in oorlogsgebied Engelse les gegeven, hij assisteert tijdens de periode dat de Kind Onder Vuur tentoonstelling in Twente is. "Ik verwacht dat kinderen meer inzicht krijgen wat kinderen in oorlogsgebieden meemaken en doormaken. Deze tentoonstelling is belangrijk omdat een kind niets te kiezen heeft, het is niet weerbaar en is gewoon een kind. Een vluchtend kind is geen gelukszoeker."

Bron: Borne Boeit, lees hier het hele nieuwsartikel.

Luister hier naar een audiofragment van Radio Oost over de opening van de tentoonstelling Kind onder Vuur, of lees het nieuwsartikel.