Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Best Actueel Nieuws Korte vakanties
1 maart 2017 |

Korte vakanties

​​

Het Rode Kruis nodigt u uit voor een speciale vakantie
 
Voor wie zijn deze vakanties bedoeld? Voor mensen, die langdurig ziek zijn en mensen met een handicap, die niet of niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Het Rode Kruis, afdeling Best, heeft een beperkt aantal plaatsen toegewezen gekregen van Het Nederlandse Rode Kruis. Daarom betekent een aanmelding helaas niet automatisch deelname aan een vakantieweek.
Ook een gezonde partner kan deelnemen aan de vakantie.
 
Wat voor vakanties zijn er mogelijk?
Allereerst zes dagen op de Henry Dunant. De accommodatie is geschikt voor diegenen, die niet buiten regelmatige medische en/of verpleegkundige hulp kunnen. Er is dan ook continu een scheepsarts aanwezig. Het schip is geschikt voor mensen, die permanent bedlegerig zijn en is ook rolstoeltoegankelijk. Buiten de aanwezige arts, is er een uitgebreide medische staf van verpleegkundigen en vrijwilligers aan boord voor begeleiding en verzorging. Het is een varende vakantie, waarbij de vakantiegangers weinig of niet van boord gaan.
 
Vervolgens zijn er plaatsen beschikbaar in vakantiehotel “De Valkenberg” in Rheden, Gelderland en in vakantiehotel “IJsselvliedt” in Wezep, Gelderland. Ook deze accommodaties zijn geschikt voor diegenen, die niet buiten regelmatige medische en/of verpleegkundige hulp kunnen. In de hotels is niet permanent een arts aanwezig, maar er kan gebruik worden gemaakt van de diensten van een huisarts in Rheden en/of Wezep.
 
 
Als laatste is er dan de Rode Kruis bungalow in Someren, waar negen gasten geplaatst kunnen worden. In 2017 is deze voor afdeling Best gereserveerd van 20 tot 25​ maart. De week loopt van maandag tot zaterd​ag. Speciaal voor rolstoelbezitters zijn er hier vele mogelijkheden. Rondom de bungalow kunnen de gasten op verschillende terrassen genieten van de mooie omgeving en de gezonde buitenlucht. Er zijn verharde wandelpaden en hier en daar de nodige rustbankjes. De Rode Kruis bungalow heeft een speciaal aangepast busje, waarmee één keer die week een uitstapje wordt gemaakt. Verder is er de mogelijkheid voor de keuken om dieetmaaltijden te bereiden. Behalve de verpleegkundigen en vrijwilligers uit Best die dag in dag uit klaar zullen staan om u zorgzaam te begeleiden, kan er een beroep worden gedaan op een huisarts uit Someren.
 
Verder zijn er nog verschillende weken met aparte karakters, zoals: jongeren reizen, echtparenweken, weken voor terminale patiënten, voor aidspatiënten en voor dubbel gehandicapten.
 
Voor alle genoemde vakanties geldt dat u verblijft in een tweepersoonskamer.
 
Om te kunnen deelnemen aan de bijzondere vakanties is het niet nodig dat u lid bent van het Rode Kruis. De leden van het Rode Kruis krijgen bij de indeling van de vakanties geen voorrang.
 
Wilt u zich voor één van deze weken aanmelden of meer informatie over deze vakantiemogelijkheden ontvangen, bel dan op korte termijn naar: Joke Robert, tel. nr. 396443, Roelie Vermeulen, tel. no. 395841 of Anny Meijers, tel. nr. 396521.