Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Dit doen we Sociale Hulp Hulpverlening bij evenementen

Hulpverlening bij evenementen

 Contactpersoon

Heb je vragen of wil je een
aanvraag indienen, neem dan contact op met Arnold Kion via a.kion@rodekruisberkelland.nl
of 06-20949584.

Rode Kruis Berkelland zet zich binnen de gemeente veelal in als Eerste Hulp post bij evenementen. Gediplomeerde vrijwilligers die kunnen helpen bij bijvoorbeeld een verstuikte enkel en precies weten wat ze wel en niet moeten doen als iemand gewond raakt. Hierbij maken ze gebruik van eigen materialen en hebben ze communicatiemiddelen om eventuele andere professionals te betrekken. Vrijwillig en toch professioneel!

Aangepast vervoer

Aangepast vervoer (tegen onkostenvergoeding) is er voor iedereen die minder mobiel is wegens leeftijd, een handicap of een chronische aandoening. Het Rode Kruis afdeling Berkelland springt in als de gebruikelijke mogelijkheden ontbreken.

Opvang en verzorging

Bij rampen en calamiteiten kunnen veiligheidsregio’s en gemeenten een beroep doen op het Rode Kruis voor de eerste opvang en registratie van getroffenen en het herstellen van contact met hun verwanten. Daarnaast kan het Rode Kruis helpen bij evacuaties, de distributie van primaire levensbehoeften en beantwoordt zij specifieke hulpvragen van getroffenen. Dit betekent dat in het geval van ontruiming, het Rode Kruis getroffenen tijdelijk opvangt in aangewezen opvanglocaties, hen voorziet van informatie en zorgt dat getroffenen zo snel als mogelijk op eigen kracht weer verder kunnen door hun zelfredzaamheid te bevordere​n. Vrijwilligers zijn actief in een opvangcentrum, een callcenter of een gemeentehuis. Dankzij een landelijk dekkend netwerk van getrainde vrijwilligers zijn wij altijd en overal snel ter plaatse. ​