Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Tweede lichting slaagt voor opleiding Uitgebreide Eerste Hulp
21 april 2015 |

Tweede lichting slaagt voor opleiding Uitgebreide Eerste Hulp

Negen nieuwe eerste hulp verleners zijn klaar om hulp te bieden wanneer de situatie daarom vraagt. Zij hebben bij Rode Kruis Berkelland met succes de opleiding Uitgebreide Eerste Hulp afgerond. Rode Kruis Berkelland feliciteert Bert en Wilma ten Elshof, Marieke Lauran, Ginny ten Tije, Eric van Zwieten, Susanne Horstman, Henk Kromdijk, Tobias ten Brinke en Wendy Buelens. Alle deelnemers zijn competent verklaard en inmiddels in het bezit van het bijbehorende certificaat.
 
De negen deelnemers begonnen afgelopen januari met de opleiding onder begeleiding van docenten Trees Bel en Ansje Vink. In november startte Rode Kruis Berkelland met de eerste opleiding Uitgebreide Eerste Hulp. Vanwege de grote toeloop en het succes van de eerste opleiding, kwam er in januari een vervolg.
 
Tijdens het lesprogramma, dat uit 12 wekelijkse lessen bestaat, komen drie modules aan bod: Reanimatie en AED bedienen, Basis Eerste Hulp en Aanvullende Eerste Hulp. Eén van de speerpunten van Rode Kruis Berkelland is om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden een opleiding op het gebied van eerste hulp te volgen. Zo zal de komende collecteweek in juni in het teken staan van Eerste Hulp-opleiding voor de jeugd. 

Heb jij ook interesse in het volgen van een opleiding op het gebied van Eerste Hulp, of heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Margreet Afman via m.afman@rodekruisberkelland.nl of 0545-274580. Of bekijk het opleidings​aanbod op de site www.rodekruis.nl/berkelland.​