Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Rode Kruis Berkelland vraagt om hulp
28 juni 2015 |

Rode Kruis Berkelland vraagt om hulp

​Tijdens de Rode Kruis Week van 14 t/m 20 juni 2015 heeft afdeling Berkelland tijdens de nationale collecte een bedrag opgehaald van €6824,03. Na de recordopbrengst van €9005 in 2014, lag de lat voor dit jaar hoog. "Helaas hebben we het mooie resultaat van afgelopen niet kunnen evenaren of verbeteren", vertelt voorzitter Hans Klanderman.


Het bestuur had een mooi doel voor het besteden van de opbrengst van dit jaar: organiseren van jeugdactiviteiten zoals workshops of minicursussen op het gebied van zelfredzaamheid. Om de

activiteiten van afdeling Berkelland toe te lichten en om een bijdrage te vragen voor de plannen van de afdeling, waren vrijwilligers o.a. aanwezig tijdens de weekmarkten van Eibergen, Borculo, Neede en Ruurlo. Het bestuur is nu genoodzaakt de doelen voor de komende periode opnieuw te bekijken en via andere wegen extra inkomsten te genereren.

"Voor het uitvoeren van de plannen is de afdeling afhankelijk van de opbrengst van de collecte. We moedigen de inwoners van Berkelland aan om ons hierbij te helpen. Meld je aan als nieuwe

vrijwilliger of collectant voor de afdeling. Ook zijn we op zoek naar potentiële sponsoren die ons willen helpen onze plannen voor de gemeente Berkelland te realiseren", aldus Hans Klanderman.

Ondanks de tegenvallende resultaten is er vanuit het bestuur grote dank voor de bijdrages van de inwoners van Berkelland. "In het bijzonder bedanken we alle vrijwilligers die zich tijdens de collecteweek voor ons hebben ingezet. We hopen dat we ook volgend jaar weer op jullie steun mogen rekenen", aldus Hans Klanderman.