Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Rode Kruis Berkelland overhandigt nieuwe AED aan burgers van Berkelland
9 mei 2015 |

Rode Kruis Berkelland overhandigt nieuwe AED aan burgers van Berkelland

​​Hartveilig Wonen Berkelland heeft er een nieuwe AED bij. De defibrillator is permanent inzetbaar en hangt buiten aan de muur bij het kantoor van Rode Kruis Berkelland aan de Haarloseweg in Borculo. Om aandacht te vragen voor de nieuwe aanwinst van de gemeente, nodigde Rode Kruis Berkelland onlangs burgemeester van Oostrum uit. Namens de burgers van Berkelland nam de burgemeester de AED in ontvangst uit handen van Hans Klanderman, voorzitter van Rode Kruis Berkelland.


Tijdens de overdracht benadrukte Hans Klanderman het belang van Hartveilig Wonen Berkelland. ‘’De toekomst van het project is onzeker geworden door problemen rond de financiering van de alarmering. Rode Kruis Berkelland is van mening dat Hartveilig Wonen absoluut behouden moet blijven, zeker gezien de link met het verlenen van noodhulp. Het feit dat het voortbestaan van het project door de projectleiding is neergelegd bij de gemeenteraad, baart ons zorgen.’’

 

Voorafgaande aan de officiële overdracht sprak burgemeester Van Oostrum met het bestuur van Rode Kruis Berkelland over de rol die Rode Kruis Berkelland speelt in de Berkellandse gemeenschap en de activiteiten die de hulpverleningsorganisatie onderneemt. ‘’Rode Kruis Berkelland is voortdurend in beweging en past zich steeds aan de omstandigheden en b​ehoeften aan. Tijdens het gesprek met de burgemeester hebben we o.a. gesproken over onze plannen om ons nadrukkelijker te gaan richten op de zelfredzaamheid van de bevolking’’, aldus Hans Klanderman. 

 

Wil je meer weten over de activiteiten van Rode Kruis Berkelland of wil jij je ook inzetten als vrijwilliger? Neem dan contact op met Cisca Evertse via c.evertse@rodekruisberkelland.nl of 06-45018011. Of kijk op onze website. 

Rode Kruis Berkelland_AED_web 01.jpg