Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Rode Kruis Berkelland aanwezig bij de Nijmeegse 4Daagse
25 juli 2016 |

Rode Kruis Berkelland aanwezig bij de Nijmeegse 4Daagse

Rode Kruis Berkelland is gevraagd om vrijwilligers / verpleegkundigen in te zetten op de Nijmeegse 4Daagse! 
Hieronder het verslag van onze Gerrie Ribbers:


Verslag van een dag hulpverlenen op de Nijmeegse Vierdaagse


Op dinsdag 19 juli heb ik als verpleegkundige en evenementhulpverlener van Rode Kruis Berkelland een dag hulp verleend aan de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse. De avond ervoor was er een briefing met instructie voor de volgen de dag, en dinsdagochtend begon mijn werkdag al heel vroeg en duurde tot 18.15 uur.

De medische dienst waar ik was ingezet was gevestigd in een grote tent met bedden, omgeven door diverse elektronische apparatuur en bemand door artsen en verpleegkundigen. Op posten in het veld waren artsen en verpleegkundigen van landmacht, marine en luchtmacht aanwezig om wandelaars met medische problemen onderweg op te vangen. De stemming was plezierig en professioneel.

Ik was die dag ingezet op de ‘uitvallers bus. Door de warmte waren er veel meldingen van wandelaars met problemen en regelmatig werden we met een Eerste Hulp tas op de rug op weg gestuurd om slachtoffers te zoeken op plekken waar de bus niet kon komen. Soms moesten we, op het ritme van muziekkorpsen, meer dan een kilometer lopen om iemand te vinden!

Door de warmte moesten veel wandelaars het helaas opgeven. Dat gaf bij de meesten veel verdriet. De meest voorkomende medische problemen waren: onwel voelen, duizeligheid, misselijkheid en hartklachten. Ook raakt iemand gewond omdat hij onder de voet was gelopen.

Het was een zeer warme, maar bijzondere en zinvolle dag!​

Artikel delen?