Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Rode Kruis Berkelland aanwezig op Nieuwjaarsduik 2016 in Borculo
5 februari 2016 |

Rode Kruis Berkelland aanwezig op Nieuwjaarsduik 2016 in Borculo

​​​​​Op 1 januari 2016 om 14.00 uur was het weer zover: de jaarlijkse traditionele Nieuwjaarsduik in de Hambroekplas in Borculo, georganiseerd door de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel.

​​Op 1 januari 2016 om 14.00 uur was het weer zover: de jaarlijkse traditionele Nieuwjaarsduik in de Hambroekplas in Borculo, georganiseerd door de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel.​

R
ode Kruis Berkelland was gevraagd om aanwezig te zijn voor het verlenen van Eerste Hulp en arriveerde ruim voor tijd met drie Eerste Hulpverleners, Mobiele Eerste Hulppost en Rode Kruis bus op het terrein. Ook een aantal duikers stonden klaar in het water om zo nodig hulp te bieden.

Het was behoorlijk mistig en koud, maar ondanks dat kwamen veel mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden om een duik te nemen.

Burgemeester Van Oostrum gaf het startschot, waarna de baders, voorzien van Unoxmuts, zich hollend in het water begaven. Na korte tijd kwam iedereen zonder problemen bibberend, maar voldaan, uit het water om zich weer zo snel mogelijk aan te kleden.

Een goed begin van het nieuwe jaar en veel lof voor de stoere nieuwjaarsduikers!​