Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Lever je oude telefoon of tablet in en steun zo het Rode Kruis
13 juni 2016 |

Lever je oude telefoon of tablet in en steun zo het Rode Kruis

​Oude mobiele telefoons en tablets kunnen geld waard zijn voor het Rode Kruis! Wellicht heb je nog een oude mobiele telefoon of tablet in de kast liggen. Zonde, want wist je dat de elektronica en andere onderdelen van deze toestellen nog geld waard zijn?

Green Mobile is een aanbieder van duurzame mobiele telefonie en biedt (on)gebruikte/beschadigde mobiele telefoons of tablets een 'Tweede Leven'.

Green Mobile gaat de opbrengst van de inzameling van deze toestellen inzetten om de hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland te ondersteunen. Daartoe hebben bestuurders Gert Heij van Green Mobile BV en Frank Asser van het Nederlandse Rode Kruis een overeenkomst getekend. 

Help je mee om jouw mobiele telefoon of tablet een 'Tweede Leven' te geven en daardoor het Rode Kruis te helpen?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruikt​e en defecte mobiele telefoons en tablets inleveren. Deze apparaten worden door Green Mobile onderzocht, uit elkaar gehaald, gereinigd en getest om er vervolgens een perfect functionerende mobiele telefoon of tablet van te maken. Eventuele data die erop is blijven staan wordt volledig gewist! Zo kan bijvoorbeeld het beeldscherm uit het ene toestel hergebruikt worden, in combinatie met de accu en de elektronica uit een ander toestel. Dit wordt een refurbished apparaat genoemd.

De waarde van de telefoons en tablets wordt omgezet in een financiële opbrengst voor de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid via de website www.greenmobile.nl/cashback je oude toestel in te ruilen voor een refurbished exemplaar.

Rode Kruis Berkelland is inzamelpunt voor Green Mobile. Er staat in ons Rode Kruisgebouw aan de Haarloseweg 2-3 in Borculo een inzamel box voor oude mobiele telefoons en tablets. Dit gebouw is open op maandagavond van half 8 tot 9 uur. Ook kan er een afspraak worden gemaakt voor inlevering van je telefoon of tablet.

Voor elk '​duurzaam' toestel dat via Green Mobile wordt aangekocht, doneert Green Mobile 10 euro aan het Nederlandse Rode Kruis.


Help jij ook mee met het inzamelen van deze oude mobiele telefoons en tablets?

Artikel delen?