Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Leerlingen Assink Lyceum Neede komen in actie voor vluchtelingen
8 november 2015 |

Leerlingen Assink Lyceum Neede komen in actie voor vluchtelingen

​​​

Maandagavond 26 oktober had Rode Kruis Berkelland een aantal speciale gasten op bezoek: vijf leerlingen van het Assink Lyceum in Neede met hun docent. De leerlingen hadden in de klas als project ‘Vluchtelingenhulp van het Rode Kruis’ gekozen en daarvoor spontaan geld opgehaald. Zij schakelden Rode Kruis Berkelland  in om ervoor te zorgen dat de koker met €43,67 besteed wordt aan vluchtelingenhulp. 

Om Merel, Brit en Roos voor hun actie te bedanken, nodigde Rode Kruis Berkelland de leerlingen, samen met twee klasgenoten en de klassenleraar, uit voor een bezoek aan het kantoor van Rode Kruis Berkelland. Geheel in stijl, kwamen zij in de Rode Kruis bus naar Borculo. Onder het genot van een glas fris en iets lekkers werd stilgestaan bij de spontane actie. 

Na een paar korte filmpjes over Eerste Hulpverlening, Ready2Help en vluchtelingenhulp, kregen de dames een les Reanimatie en AED gebruik, waarbij er serieus geoefend werd op de reanimatiepop. Na anderhalf uur vertrokken ze weer richting Neede, een ‘levensreddende ervaring’ rijker!

Wil je meer weten over de activiteiten van Rode Kruis Berkelland of wil jij je ook inzetten als vrijwilliger? Neem dan contact op met Cisca Evertse via c.evertse@rodekruisberkelland.nl of 06-45018011.