Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Berkelland Actueel Nieuws Info-avond Alcohol en Drugs
1 juni 2016 |

Info-avond Alcohol en Drugs

Informatieavond over Alcohol en Drugs in het uitgaanscircuit voor Eerste Hulpverleners in Berkelland.

​Op donderdagavond 26 mei jl. luisterden 60 Eerste Hulp Verleners (EHV’ers) uit de diverse dorpen van Berkelland in ‘De Volharding’ in Borculo geboeid naar een lezing over eerste hulpverlening bij Alcohol en Drugs in het uitgaanscircuit. 
Trees Bel en Ansje Vink, beiden docent Eerste Hulp bij Rode Kruis Berkelland, verzorgden de avond en wisten het publiek te interesseren met hun verhalen over het gebruik van alcohol en diverse soorten drugs op grote feesten en festivals. Aan de orde kwamen de verschijnselen, werking, effecten, risico’s en het combinatiegebruik van de verschillende middelen. 

Ook de rol van de opvoeding, gesteldheid en leeftijd van de gebruiker en de omgeving spelen een belangrijke rol bij de werking van de diverse middelen. Met vele voorbeelden en een paar oefencases werd inzichtelijk gemaakt op welke manier de hulpverlener het beste om kan gaan met slachtoffers van alcohol- en drugsgebruik. Empathie en doortastendheid zijn belangrijke eigenschappen hierbij.

Infoavond Alcohol en Drugs 3.jpgOp de website van het Trimbos Instituut is alle informatie over de verschillende soorten drugs en hun werking terug te vinden.

Artikel delen?