Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Bergen op Zoom Dit doen we Zelfredzaamheid

Sociale hulp

Sociale hulp binnen afdeling Bergen op Zoom richt zich op aangepaste vakanties voor mindervaliden, de telefooncirkels en het versterken van zelfredzaamheid

Bijzondere vakanties

U kunt zich via de afdeling Bergen op Zoom opgeven voor de bijzondere vakanties van het Rode Kruis. Deze totaal verzorgde vakanties zijn voor mensen die door omstandigheden niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Ook bestaan er vakantieweken voor specifieke doelgroepen. Tijdens deze vakanties worden tal van activiteiten georganiseerd en als u wilt kunt u samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.
De vakanties spelen zich af op drie bijzondere locaties:
- het vakantieschip de J. Henry Dunant;
- hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep;
- hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden.
Voor aanmeldingen voor deze bijzondere vakanties kunt u contact opnemen met Dhr. J. van de Kasteel, tel. 0167-560900
 

Telefooncirkels

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Bergen op Zoom kan ervoor zorgen dat u iedere dag even wordt opgebeld. Het telefoontje is bedoeld om na te gaan hoe het met u gaat en om even bij te praten. Veel mensen vinden dat prettig. Uit veiligheidsoverwegingen, of omdat het gewoon gezellig is als iemand belt. Deze telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar iedere dag in een vaste volgorde opbelt. Een vrijwilliger van het Rode Kruis begeleidt de telefooncirkel. Hij of zij schakelt zo nodig hulp in als er iets met u aan de hand lijkt te zijn. Ook mensen die vergeetachtig zijn kunnen gebruikmaken van de telefooncirkel! De kosten? Alleen de gesprekskosten die u zelf maakt.
U kunt zich aanmelden voor de telefooncirkel bij Mw. Van Strien- de Buck, tel. 0164-234766.
 

Zelfredzaamheid

Daar waar behoefte is aan sociale hulp worden vrijwilligers ingezet om deze hulp te geven. We denken hierbij aan hulp bij het doen van boodschappen, het begeleiden bij een bezoek aan een arts, het gewoon een keer mee uit wandelen nemen van mensen die er moeilijk alleen op uit kunnen gaan of het houden van een gezellig koffie-uurtje om sociale contacten te stimuleren of op peil te houden.
Mensen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug kunnen contact opnemen met Dhr. R. Hendrickx, tel. 06-19221925.