Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Bergen op Zoom

Rode Kruis afdeling Bergen op Zoom

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Wij helpen mensen als u en ik. Dit kan alleen als u en ik elkaar in tijden van nood helpen. Onze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.

​Volg Rode Kruis Bergen op Zoom
social-logo-facebook-blue.svg

Over ons

De afdeling Bergen op Zoom is opgericht op 13 maart 1868 en kent een rijke geschiedenis. Onze hulpverlening richt zich op het bevorderen van zelfredzaamheid van de mensen voor of tijdens een ramp. Wij hebben activiteiten op het gebied van sociale hulp en noodhulp. Ons werkgebied strekt zich uit tot de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht.

Sociale hulp binnen afdeling Bergen op Zoom e.o. richt zich op aangepaste vakanties voor mindervaliden, de telefooncirkels en het versterken van zelfredzaamheid. Bij een evenement kunnen eerstehulpverleners nodig zijn. Afdeling Bergen op Zoom e.o. kan hierin ondersteunen.

Nieuws

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Iedereen kan helpen

Help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer

 Vacatures bij Rode Kruis afdeling Bergen op Zoom