Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Bergen

Rode Kruis afdeling Bergen (Limburg)

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.

Dit zijn we

De waarde van vrijwilligers voor het Rode Kruis is groot. Onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vrijwilligers. Het is fijn dan mensen bereid zijn kostbare tijd op te offeren om een verschil te maken voor andermans leven. Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan helpen wij!

Op zondag 24 september 2017 vindt: "Dag van je leven!"plaats. Jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking beleven een leuke dag in attractiepark Toverland in Sevenum. Dit is een initiatief van de locaties Horst a/d Maas, Venray en Bergen van het Rode Kruis, district Noord- en midden Limburg. Deze dag is bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zij zijn te gast in Toverland en worden opgevangen en begeleid door jeugdige vrijwilligers.

Het Rode Kruis organiseert vaker dergelijke evenementen. Ook dit jaar zijn bovenstaande locaties van het Rode Kruis weer aan de slag gegaan met de voorbereidingen van de "Dag van je Leven2017". Het belooft een bijzondere en feestelijke dag te worden. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn er allerhande activiteiten in de ambiance van het attractiepark. De dag begint met een samenkomst van alle gasten en begeleiders. Daarna gaat elke deelnemer samen met een begeleider genieten van de magische avonturen van Toverland:  Tolly Molly – Dwervelwind – Booster Bike – Schommelschip Scorpios en vele andere attracties. De gehele dag worden de gasten begeleid door jongeren. Het Rode Kruis wil op deze manier iets doen voor jongeren met een beperking. Maar dit initiatief is ook een manier om jonge mensen te interesseren voor vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis en het tonen van hulpbereidheid naar andere mensen in onze samenleving.

De dag wordt zorgvuldig voorbereid, zodat het voor de deelnemers een groot succes kan zijn.Er zal verpleegkundige zorg en voldoende begeleiding aanwezig zijn. Informatie over deze dag ontvangt u na een bericht aan: dagvanjeleven-nmlimburg@rodekruis.nl.

Om alles te kunnen organiseren zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tussen 14 en 24 jaar oud zijn en gasten in de leeftijd van 8 tot 14 jaar met een geestelijke of lichamelijke beperking. Ook worden er sponsoren gezocht. Deze kunnen zich ook melden op onderstaand e-mailadres. Wij nemen graag contact met u op.

Voor meer informatie:

06-48835419 (Peter Pouwels)

06-36219141 (Riny Janssen-Cox)

Dagvanjeleven-nmlimburg@rodekruis.nl​

 ​

 

 

Gratis EHBO opleiding

In 2017 starten we een nieuwe EHBO opleiding
Deze cursus wordt gegeven door het Rode Kruis afdeling Bergen in samenwerking met de EHBO verenigingen Afferden, Well, Wellerlooi en Siebengewald.

Actueel

nieuws van het landelijke Rode Kruis

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Kan jij helpen?

Help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer

Vacatures bij Rode Kruis afdeling Bergen (Limburg)