Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Dit doen we Voertuigen

Voertuigen

Het Rode Kruis Arnhem heeft een aantal voertuigen tot haar beschikking. Deze worden ingezet om mensen te vervoeren of goederen te brengen.

Vervoer voor de voedselbank

Iedere vrijdag assisteert het Rode Kruis bij het uitrijden van de voedselpakketten welke uitgeleverd worden door Voedselbank Arnhem en omgeving. Op aanvraag krijgen mensen, na een zeer strenge selectie, een voedselpakket om hen een financiële steun in de rug te geven. Wekelijks rijdt er één bus van het Rode Kruis om pakketten af te leveren op afgesproken uitgiftepunten. Deze hulp aan de voedselbank vindt het Rode Kruis Arnhem erg belangrijk. Daarmee helpt het Rode Kruis niet alleen in verre landen met voedsel, maar ook dicht bij huis, voor mensen die dat steuntje in de rug net even nodig hebben.

Belbus

In Arnhem is Stichting Welzijn Ouderen Arnhem actief voor alle ouderen in de stad. Dat kunnen zij niet alleen. Ze organiseren een veelvoud aan activiteiten. Eén van die activiteiten is de belbus. Ouderen kunnen zich opgeven voor een klein uitstapje in de omgeving. Het Rode Kruis helpt de SWOA wanneer er te veel aanmeldingen zijn en de SWOA in hun eigen bus niet voldoende capaciteit heeft. Daarnaast wordt assistentie gevraagd wanneer mensen met een rolstoel zich opgeven voor een uitstapje, omdat de Rode Kruis bussen daarvoor zijn uitgerust.

Dagopvang

Een andere activiteit van de SWOA is Dagopvang voor ouderen of dagopvang voor speciale groepen. Iedere dinsdagochtend rijdt het Rode Kruis om mensen thuis op te halen en naar de dagopvang te brengen en aan het eind van de middag brengen zij de mensen weer thuis. Wij helpen de SWOA met het halen en brengen van een zeer kwetsbare groep ouderen omdat zij anders niet bij de dagopvang kunnen komen.

Laatste wens

De Rode Kruis ambulance wordt regelmatig in gezet voor bijzonder vervoer. Liggend vervoer voor mensen met een laatste levenswens, naar een bruiloft of naar een begrafenis. Dit is vervoer dat de GGD niet mag verzorgen omdat het niet vanuit een medisch maar een sociaal oogpunt is.

Soepproject

In de wintermaanden, wanneer het beneden min 10 graden is, rijdt in de avond en nacht de Rode Kruis bus rond in Arnhem om samen met een hulpverlener te kijken of er nog dak- en thuislozen op straat zijn. Er wordt geprobeerd ze mee te nemen en naar een opvangplaats te brengen. Er wordt ​gecontroleerd of er niemand bevangen is door de kou.