Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Dit doen we Sociale Hulp Telefooncirkel

Telefooncirkel

‚ÄčIedere ochtend op een afgesproken tijdstip gaat de telefoon en is er even contact van mens tot mens. Gewoon om even te horen of alles in orde is en de laatste nieuwtjes met elkaar uit te wisselen. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als je alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

De telefooncirkel is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact. Uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten wegens uw leeftijd, handicap of ziekte. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 
 
De telefooncirkel
De telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst. De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Rode Kruis Arnhem.
Binnenkort start er in Arnhem een nieuwe cirkel. Daarvoor zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die dagelijks deze cirkel wil starten en co√∂rdineren. 
 
Iets voor u?
Meld u aan als vrijwilliger.