Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Dit doen we Sociale Hulp Samen dingen doen

Samen dingen doen

​Iedereen die gezelligheid en contact zoekt, of er even uit wil, maar die daarbij gehinderd wordt door handicap, ziekte, leeftijd of persoonlijke omstandigheden kan ervan gebruik maken. De activiteiten zijn meestal gratis.

Ook kunt u zich inschrijven voor excursies en uitstapjes. Met elkaar winkelen bijvoorbeeld, een bezoek brengen aan een museum of een tocht maken door de omgeving. De vrijwilligers regelen alles en begeleiden u onderweg. U kunt soms ook kiezen voor een sportieve bezigheid, zoals zwemmen, waarbij vrijwilligers u helpen.

Sommige evenementen worden specifiek georganiseerd voor mensen met dezelfde handicap. De meeste activiteiten staan open voor iedereen. Er wordt altijd rekening gehouden met ieders mogelijkheden en beperkingen. 
 
Samen Uit/Samen thuis
Je wilt ook wel graag op vakantie als je alleen bent en geen contacten in de naaste omgeving meer hebt. Het ´samen uit/samen thuis´ project, is voor deze Arnhemmers bedoeld. Een korte vakantie in de nabije omgeving om weer contact te leggen met lotgenoten. Daarna wordt er voor deze groep iedere twee maanden een terugkom middag georganiseerd. Op die manier bouwen mensen met elkaar weer een netwerk op. 
 
De Vriendendienst
In ieders leven kan het maar zo gebeuren. Je ziet het even niet meer zitten en valt geestelijk in een groot gat. Via de huisarts wordt meestal naar de Gelderse Roos doorverwezen.

Één van de projecten van de Gelderse Roos in samenwerking met het Arnhemse Rode Kruis en Humanitas, is de Vriendendienst. Op afgesproken tijd en plaats ontmoeten aanvrager en vrijwilliger elkaar om samen activiteiten te ondernemen. Dat kan varieren van boodschappen doen, de stad in gaan om kleren te kopen of een bezoek aan de schouder. Simpel een helpende hand die uitgestoken wordt om de dagelijkse dingen weer op te pakken. 
 
Sociale Kaart
Arnhem wordt door het Rode Kruis in kaart gebracht. Met name daar waar Sociale Rode Kruis hulp nodig is. Met een groep vrijwilligers wordt besproken in welke wijk, welke hulp nodig is en wie dat kan doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rode Kruis Arnhem.