Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Dit doen we Eerste hulp Opleidingen

Opleidingen

Je bent in huis en er valt een kop warme thee over de hand van je kind, of je loopt op straat en je ziet iemand onwel worden. Wat doe je dan? Altijd 112 bellen? Dat is niet altijd nodig en soms gaat ook kostbare tijd daarmee verloren.

ehbo_opleidingen_01.jpgehbo_opleidingen_02.jpg

 

Door zelf direct te kunnen handelen wordt erger voorkomen. Daarom geeft het Rode Kruis regelmatig EHBO cursussen. Een beknopte cursus, een cursus gericht op baby’s en kinderen of andere, aangepaste, cursussen, behoren tot de mogelijkheden. Direct kunnen handelen maakt mensen zelfredzamer en worden levens gered en overlevingskansen groter.

EHBO-cursussen

De ervaring leert dat je Eerste Hulp-vaardigheden het beste leert door ze te oefenen. Dat kan tijdens een EHBO-cursus, georganiseerd door het Rode Kruis in Arnhem. Er zijn verschillende instructeurs die de opleidingscursus en de opfrislessen kunnen verzorgen. Je kunt kiezen uit drie verschillende mogelijkheden.

Bekijk het overzicht van EHBO-cursussen

Vergoeding door zorgverzekeraars

Onze cursussen worden in veel gevallen volledig door je zorgverzekeraar vergoed. Kijk in het vergoedingenoverzicht van je zorgverzekering of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Tijdsbesparing

Bij het Rode Kruis hoef je geen examen te doen en dat scheelt tijd! Je wordt gedurende de cursus beoordeeld aan de hand van competenties. Behaal je alle competenties dan heb je ook de cursus behaald en ontvang je een Rode Kruis certificaat.

Cursussen volgens internationale richtlijnen

De cursussen van het Rode Kruis voldoen aan internationale richtlijnen en technieken volgens het European First Aid Manual.

Meer informatie en aanmelden

Wil je je aanmelden voor de uitgebreide Eerste Hulp cursus? Meld je aan voor een geplande cursus​.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.