Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Dit doen we Eerste hulp Hulp bij evenementen

Hulp bij evenementen

​In Arnhem is een grote groep vrijwilligers actief die zich inzetten als Eerste Hulpverlener bij evenementen en festivals. Van kleine braderie, sportdagen van scholen tot aan grote wandelevenementen.

Ongeveer 80 keer per jaar zorgen de vrijwilligers van het Rode Kruis dat er direct geholpen kan worden indien er zich ongelukken voordoen of, indien zij niet zelf kunnen helpen, wordt door hen de professionele hulpdiensten ingeroepen, zoals de ambulance. Om hiervoor goed geschoold te blijven volgen de vrijwilligers iedere dinsdagavond bijscholingslessen.

Daarnaast is er een groep vrijwilligers die de opleiding evenementenhulpverlening hebben genoten. Zij worden ingezet bij grote festiviteiten, zoals festivals, waar men te maken kan krijgen met alcohol- en drugsgebruik.

Eerste Hulp inhuren

Organiseert u een festival, feest, concert of sportwedstrijd in Arnhem? Dan is een Eerste Hulppost vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst. Bij het Rode Kruis afdeling Arnhem kunt u tegen een aantrekkelijk tarief terecht voor Eerste Hulp.  
   
Neem contact op met het Rode Kruis Arnhem. tel. 026 44 31 700 of stuur een e-mail naar: arnhem@redcross.nl.

  ​