Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Actueel Nieuws Rode Kruis Arnhem start toegankelijke cursussen EHBO
29 augustus 2013 |

Rode Kruis Arnhem start toegankelijke cursussen EHBO

Onvoldoende kennis van Eerste Hulp

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat het slecht is gesteld met de Eerste Hulpverlening in Nederland. Maar liefst 42% van de Nederlanders verleent geen Eerste Hulp bij ongevallen. Een gebrek aan kennis lijkt hierbij een dominante rol te spelen. 39% van de ondervraagden zou mét diploma wel Eerste Hulp verlenen. Het Rode Kruis biedt daarom toegankelijke EHBO cursussen aan, zodat iedereen op eenvoudige wijze iets van Eerste Hulp kan leren. EHBO is namelijk niet moeilijk, iedereen kan het leren. Of het nu gaat om een verbranding door hete thee of een verkeersongeval, de eerste handelingen zijn cruciaal en kunnen zelfs een leven redden.

Aanmelden?

De EHBO cursus van het Rode Kruis Arnhem vindt plaats op zaterdagen van 09.00 tot 13.00 uur Om te zorgen dat iedereen goed kan oefenen, worden er maximaal 12 cursisten per cursus ingeschreven. De cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs in het Rode Kruis gebouw, Cattepoelseweg 263 in Arnhem. De minimum leeftijd is 16 jaar en de kosten zijn afhankelijk van de gekozen cursus. Aanmelden is mogelijk via de website https://shop.rodekruis.nl/cursus-uitgebreide-eerste-hulp

Voor meer informatie en actuele tips voor Eerste Hulp, zie http://www.rodekruis.nl/ehbo . Zo zijn hier bijvoorbeeld handige Eerste Hulp tips voor allerlei situaties terug te vinden. Via deze website is het ook mogelijk het Eerste Hulp naslagwerk te bestellen of de EHBO App te downloaden.

Eerste Hulp en het Rode Kruis

Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood en wereldwijd een van de grote spelers op het gebied van Eerste Hulpverlening en Eerste Hulp onderwijs. Door de inspanning van het Rode Kruis worden wereldwijd jaarlijks tienduizenden levens gered. Om het belang van Eerste Hulp onder de aandacht te brengen, riep het Rode Kruis in 2000 de tweede zaterdag van september als Wereld Eerste Hulp Dag uit. Ieder jaar organiseren meer dan 100 Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen wereldwijd activiteiten om mensen bewust te maken van het belang van Eerste Hulp.