Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Actueel Nieuws Rode Kruis Boottocht 2012
3 juni 2012 |

Rode Kruis Boottocht 2012

In mei heeft het Rode Kruis Arnhem weer de jaarlijkse boottocht gehouden. In samenwerking met het M.V.T. (Meldpunt Vrijwillige Thuiszorg) hebben we dit jaar de mantelzorgers uitgenodigd samen met de personen die zij verzorgen.  Hier had men om gevraagd, want samen een dagje uit hoort meestal niet meer tot de mogelijkheden.

Veel vrijwilligers

Met onze onvolprezen EHBO'ers en de huisarts erbij lukte zo’n uitstapje wel. Ook mensen die via het Leger des Heils zijn uitgenodigd  gingen mee. En, zoals ieder jaar, de 3 handwerkkringen van het Rode Kruis en nog wat mensen die wel eens een dagje uit konden gebruiken.

De Eureka 5

Ook dit jaar was het weer een fijne gebeurtenis. Op de eerste plaats de boot: de Eureka 5. Goed verzorgde tafels, lekker eten, hapjes en drankjes. Hartelijk personeel die hun uiterste best doen om het ons ieder jaar weer naar de zin te maken. De muziek werd dit jaar verzorgd door Gina en Piet, onze eigen talentvolle muzikanten (vrijwilligers van het Arnhemse Rode Kruis). Gina kan met haar Nederlandstalige zang iedereen aan het zingen en lachen krijgen. De mensen zaten volop te genieten.

Loterij

Er was veel belangstelling voor alle leuke spulletjes die Erika  Mesman en de dames van de handwerkkringen hadden  geproduceerd. Er werd flink verkocht en de loterij die 's middags gehouden werd, was een groot succes. Alle lootjes zijn verkocht en veel prijzen werden uitgereikt. Ook wil ik graag de inzet van de EHBO'ers even noemen. Hun enthousiasme, hulpvaardigheid en inzet maken de bootreis tot een feest. Zonder hen zou het echt niet lukken.
 
Ontroerende verhalen waren er te horen van mensen die het hele jaar niet meer uit hun kamer/appartement komen en dan ineens: een heerlijk dag op het water, verwend worden, met je tafelgenoten gezellig eten en praten. Onverwachte oude vrienden tegenkomen.
 
Kortom, het was weer met volle teugen genieten.
 
Karla en Hilde (organisatie)