Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Actueel Nieuws Novartis biedt Rode Kruis extra handen
24 april 2015 |

Novartis biedt Rode Kruis extra handen

Het Rode Kruis biedt bijzondere vakanties aan in diverse accommodaties. Een daarvan is het Hotel De Valkenberg. Een zorghotel dat allerlei faciliteiten heeft en gevestigd is in een schilderachtig landhuis in Rheden. De prachtige bosrijke omgeving en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een vakantieoord bij uitstek.

Handig klusteam
Het uitgestrekte landgoed waar het Hotel de Valkenberg onderdeel van uitmaakt biedt op donderdag 23 april een groep enthousiaste medewerkers van farmaceutisch bedrijf Novartis uit Arnhem een mooie thuisbasis voor een dag. Een groep van 40 medewerkers voert als behendig klusteam diverse noodzakelijke werkzaamheden uit om het verblijf in en rond het zorghotel te veraangenamen.

Margareth Bouwmeister, manager Rode Kruis Arnhem: 'We zijn erg blij met het aanbod van Novartis. Novartis doet dit al jaren en heeft een vaste kern medewerkers die graag de handen uit de mouwen steekt. Daarnaast is het budget dat we mogen besteden erg welkom, de budgetten worden steeds krapper en dan is deze handreiking erg fijn'.

Community Partnership Day
Elk jaar rond eind april zetten Novartis medewerkers zich wereldwijd in voor de gemeenschap in hun directe omgeving. Deze Community Partnership Day is in het leven geroepen na de fusie van Ciba-Geigy en Sandoz op 24 april 1996 en wordt dit jaar voor de negentiende keer georganiseerd.

Over Rode Kruis
Het Rode Kruis is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de kwetsbaren in de samenleving. Noodhulp bij rampen en ongevallen is een kerntaak, maar ook het zelfredzamer maken van mensen is een invulling die past in de participatiemaatschappij. Naast aangepaste Eerste hulp cursussen en maatjesprojecten, is ook aangepaste vakanties een taak van het Rode Kruis. Juist voor een mantelzorger die tijdens zo'n vakantieweek even ontlast wordt van de zorg voor de zieke partner, is zo'n vakantie een uitkomst en biedt weer perspectief om daarna weer energie te hebben in een zware taak. In Arnhem zijn 150 vrijwilligers actief in diverse projecten.

Over Novartis

Novartis biedt innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg die tegemoet komen aan de veranderende behoeften van patiënten en de samenleving. Het hoofdkantoor is gevestigd in Basel, Zwitserland, Novartis biedt een gediversifieerde portefeuille om te voldoen aan deze behoeften: innovatieve geneesmiddelen, oogzorg en kostenbesparende generieke geneesmiddelen. Novartis Group heeft ongeveer 133.000 FTE's en is actief in meer dan 180 landen over de hele wereld. In Nederland is Novartis gevestigd in Arnhem.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.novartis.nl.

fotonovartis.jpg