Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Arnhem Actueel Nieuws Grote belangstelling voor EHBO-app
10 februari 2012 |

Grote belangstelling voor EHBO-app

De Eerste Hulp app van het Rode Kruis is al meer dan 320.000 keer gedownload. Met de app. kunnen bezitters van een smartphone sneller en effectiever iemand helpen in geval van nood. Ruim 1500 mensen gebruikten de EHBO app al eens bij een noodgeval, zoals brand- en snijwonden. Maar ook bij diarree, flauwvallen, hersenschudding, hartstilstand en epilepsie. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 6400 mensen. 

  

Eerste Hulp tips

In enkele gevallen gaven de gebruikers aan dat ze voor een reanimatie of AED-gebruik eerst op de Rode Kruis website keken voordat ze Eerste Hulp verleenden. Anderen zochten met behulp van de app. het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Naast de directe downloads lazen meer dan 300.000 mensen online artikelen, bekeken instructievideo’s en testten hun Eerste Hulp kennis.  

EHBO-kennis

Het Rode Kruis is blij met de enorme belangstelling voor EHBO-kennis. Evenals de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).  Volgens de huisartsen is het een goede aanvulling om te weten wat te doen bij spoed. Wel adviseert de LHV bij twijfel een arts te raadplegen. 

Irene Moors bij Koffietijd

Onze ambassadeur Irene Moors was woensdagochtend te gast bij het RTL4-programma Koffietijd. Daarin vertelde ze meer over de EHBO-app. De uitzending gemist? Klik hier om het fragment terug te zien.  

Meer informatie?

Klik hier voor  meer informatie over EHBO, zoals handige tips en instructies zodat je weet wat je moet doen. ​