Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Apeldoorn Actueel Nieuws Verslag dag 1 wandeltocht Apeldoorn-Leeuwarden
21 december 2013 |

Verslag dag 1 wandeltocht Apeldoorn-Leeuwarden

Dag 1 Let's Walk this Shit away: wandeltocht Apeldoorn naar Leeuwarden

De eerste dag van onze wandeltocht van Apeldoorn naar Leeuwarden zit er op. Tommy en ik hadden als doel de eerste dag echt op zijn minst 43 km te wandelen.

Iets na 9 uur zijn we vertrokken vanaf het Rode Kruis huis te Apeldoorn en samen met collegae vrijwilligers van onze afdeling kwamen we aan bij het Glazen huisje aan de Deventerstraat. Daar hadden we een gezellig gesprek met de DJ's van Radio Apeldoorn. Nadat de DJ's en onze collegae ons uitgezwaaid hadden begon de lange wandeling.

Voorspoedig verlieten we na zo'n 11 km wandelen Apeldoorn. De wandeling over de Oostelijke Veluwe was erg relaxt, Tommy en schoten flink op. Na zo'n 3,5 uur wandelen waren we in Heerde. Daar werden we herkend door de Rode Kruis vrijwilligster Rita, die vrolijk met ons op de foto ging.20131220_134603.jpg

Iets later troffen we haar aan in een tearoom, waar ze ons trakteerde op koffie.

 

 

In de tearoom hebben we gewacht op Merel, die de tweede helft van die dag wilde meelopen. Om kwart over twee vertrokken we weer.

20131220_143151_Dorpsstraat.jpg

De tweede helft werd het tempo door onze gastloopster bepaald. Het was wel te merken dat Tommy en ik er al een flinke tocht hadden opzitten. En de pauze hakte er iets in, net als ons gebrek aan training. Na 36 km speelde een kleine blaar Tommy parten en werd het bikkelen. We waren toen al weer zo'n 2,5 uur onderweg. In totaal hadden we er al bijna 7 uur opzitten. De laatste 7,4 km kostte ons nog ruim 1,5 uur. Om 17.15 uur liepen we van Hattem richting Zwolle over de IJsselbrug en werden we gebeld door Radio Apeldoorn. Na een update te hebben gedeeld, kregen we als motivatie boost een verzoeknummer mee: "Walk on, You'll never walk alone" (juist, van die reclame die de gouden Loekie heeft gewonnen), leek me toepasselijk.

De laatste kilometers waren te pittig. De schenen begonnen pijn te doen, de voeten raakten verkrampt. Merel hield gelukkig het tempo e rin en we bleven opgewekt doorlopen. Fascinerend om 43,4km te wandelen in 8,5 uur, zonder een onvertogen woord.

Nadat we Merel naar Heerde hadden gebracht en daar wat hebben gegeten, konden we naar onze slaapplaatsen. We kregen toen een laatste update binnen van de donaties op Kom in actie: €1.005,-

Nu met de benen omhoog en onze rust pakken. De blaar van Tommy ziet er slecht uit. Dus dat wordt even spannend. Maar morgen gaan we starten en Leeuwarden gaat bereikt worden. Dat zijn we verplicht aan onze sponsoren, aan het Rode Kruis Apeldoorn en aan de gastvrijheid van het Glazen huisje!

Erik.