Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Apeldoorn Actueel Nieuws Doe mee aan Apeldoorn Reanimeert
15 november 2016 |

Doe mee aan Apeldoorn Reanimeert

​​​​​​Elke week krijgen driehonderd Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dat kan ook jouw partner, familielid of buurman zijn. Reanimatie en het gebruik van een AED binnen zes minuten na een hartstilstand vergroot de overlevingskans van het slachtoffer met wel  50 procent. Weet jij wat je moet doen? Ons doel is meer mensen te scholen in het levensreddend handelen. Op 16 en 17 december organiseert het Rode Kruis in Apeldoorn daarom 2 dagen lang reanimatielessen: Apeldoorn Reanimeert.


... en steun Serious Request

​Maar met onze actie willen wij ook elders de hulpverlening door het Rode Kruis ondersteunen. De financiële opbrengst van Apeldoorn Reanimeert komt geheel ten goede aan Serious Request. Met de opbrengst van die landelijke actie helpt het Nederlandse Rode Kruis kinderen met een longontsteking over de gehele wereld. Jaarlijks sterven er wereldwijd nog 900.000 kinderen aan de gevolgen van een longontsteking. We laten hen niet stikken.

 

Reanimatielessen op 16 en 17 december

Ook jij kunt meedoen aan Apeldoorn Reanimeert. Op 16 en 17 december worden er doorlopend reanimatiecursussen gegeven, waarin je naast het reanimeren ook leert om de toestand van een slachtoffer te beoordelen en hoe je een AED kunt gebruiken. Zo'n cursus duurt 4 uur, en na afloop ontvang je -bij goed gevolg- een officieel certificaat wat 2 jaar geldig is. Deelname aan de cursus kost €25,- per persoon. Voor dit bedrag ontvang je een factuur, want deze cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket deels of volledig vergoed. Deze lessen worden verzorgt in het gebouw van Sprengeloo. 
Adres Sprengenweg 81 (ingang Prinses Beatrixlaan)


 ​

Schrijf je nu in!

Aanmelden kan via goo.gl/XGAjXK . Daar zie je ook welke cursustijden er nog beschikbaar zijn. En vraag ook anderen mee te doen; samen de cursus volgen is leuk en nuttig tegelijk.  Heb je nog vragen? Mail ons: opleidingen.apeldoorn@rodekruis.nl. 

 

Herhalingslessen en Baby- en Kinderreanimatie

Als je al eerder een Reanimatiecursus hebt gevolgd kun je op 16 en 17 december een herhalingscursus van 2 uur volgen. Je certificaat wordt dan weer met 2 jaar verlengd. Ook bestaat de mogelijkheid om een speciale cursus Baby- en Kinderreanimatie te volgen. Meer informatie over deze cursussen en aanmelden kan via: opleidingen.apeldoorn@rodekruis.nl.

 

Meedoen als bedrijf of organisatie

Als bedrijf of organisatie kunt u onze actie op 2 manieren ondersteunen. Om te beginnen kunt u Apeldoorn Reanimeert onder de aandacht brengen van uw medewerkers, leerlingen, leden of relaties. Als u als bedrijf of organisatie wilt helpen met de promotie van de actie dan leveren wij graag promotiematerialen. Beschikbaar zijn posters, flyers en/of digitale berichten. Promotiemateriaal kunt u opvragen bij Janine Tepper, jtepper@rodekruis.nl.

 

Maar u kunt ook als bedrijf of organisatie deelnemen aan de actie en een reanimatiecursus aanbieden aan uw mensen. De kosten daarvan bedragen €150,- per groep van maximaal 6 personen, maar een hogere bijdrage aan het goede doel is natuurlijk welkom. Deelname van uw bedrijf wordt door ons in de social media en in onze communicatie over de actie vermeld. Dit natuurlijk in afstemming met u. Als u als organisatie wilt meedoen met Apeldoorn Reanimeert mail dan naar: Robbert Sterken, rsterken@rodekruis.nl. De cursussen voor organisaties worden in onderling overleg ingepland. Een cursus duurt 4 uur en kan bijvoorbeeld dienen als leuke en nuttige eindejaarsactiviteit. Maar desgewenst kunnen de lessen ook buiten de actiedagen op 16 en 17 december voor u worden georganiseerd. 

 

Helpen als vrijwilliger?

Het Rode Kruis Apeldoorn is een vrijwilligersorganisatie. Tijdens Apeldoorn Reanimeert, maar ook daarbuiten bij onze jaarlijkse collecte, de vele hulpverleningen en bij de coördinatie van onze activiteiten, kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. Wil je helpen? Neem dan contact op met Robbert Sterken, rsterken@rodekruis.nl. Dat geldt ook voor EHBO-instructeurs van buiten onze organisatie; meld je aan, ook jullie hulp kunnen wij goed gebruiken.

​ 

Graag tot ziens

Wij hopen jullie te mogen begroeten op 16 of 17 december. Want samen helpen we anderen, dichtbij en ver weg!

 

De vrijwilligers van de afdeling Apeldoorn van het Rode Kruis

 ​

Artikel delen?