Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Wat kunt u doen Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in Amsterdam zijn veel vrijwilligers actief. Op dit moment meer dan 700 voor de diverse projecten en activiteiten en meer dan 300 collectanten voor de jaarlijkse collecte in juni. Zij verlenen hulp in Amsterdam en worden daarbij ondersteund door een beroepsapparaat. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg en welzijnsactiviteiten en door bevorderen van respect in de samenleving en door middel van noodhulp; de rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij grote evenementen. 

Waarom word je vrijwilliger?

De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.
Wat kun je doen bij het Rode Kruis Amsterdam?
Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis Amsterdam. Hieronder een paar voorbeelden.

-    Maatje voor Samen In Amsterdam
-    Vakantiebegeleider op één van de vakanties
-    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
-    Rampenhulpverlener
 
Kijk voor het actuele aanbod van vacatures op de vacaturesite.
 
JM_klein.jpg 

Voorafgaand

Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Amsterdam? Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking. Waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.
 
Wanneer je als vrijwilliger voor ons gaat werken dan wordt je ook uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst: 'Vrijwilliger en (n)u' .Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis Amsterdam voor staat en leer je andere nieuwe vrijwilligers kennen.
 

Helpende Handen Award

 Het Rode Kruis Amsterdam wil haar vrijwilligers graag eren voor het werk wat zij doen. En dat in de vorm van een jaarlijks terugkerende uitreiking van de Helpende Handen Awards. Helpende handen bouwen aan een betere wereld. Lees hier meer over de Helpende Handen Awards.
 

Meer informatie

Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Amsterdam, bekijk dan een onze vacatures.