Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Wat kunt u doen The Great Escape 2012

The Great Escape 2012

Op 16 september 2012 vond in Amsterdam voor het eerst de Men’s Health Urbanathlon & Festival plaats. Voor wie het niet kent; de Urbanathlon is meer dan een hardloopwedstrijd, het is een city race met spectaculaire obstakels.

 
Natuurlijk stond het Rode Kruis, net als bij andere marathons,  nu ook paraat met de Eerste Hulp. Maar de samenwerking ging dit keer verder. De Men’s Health Urbanathlon steunde namelijk de gezinsvakanties van het Rode Kruis Amsterdam onder de titel The Great Escape. En daarmee is 7000 euro opgehaald.

 The Great Escape

Het Rode Kruis Amsterdam en Men’s Health Urbanathlon hebben met The Great Escape fondsen geworven voor de gezinsvakanties die plaatsvinden in de zomer van 2013. Via de site urbanathlon.rodekruis.nl konden de renners van de Urbanathlon een actiepagina maken en familie, vrienden en collega’s enthousiasmeren om een donatie te doen. 


 
Al jaren maakt het Rode Kruis Amsterdam zich sterk voor kinderen en hun ouders die door armoede in een sociaal isolement leven of dreigen te raken. Daarom verzorgt zij elke zomer vakantieweken voor deze gezinnen. Voor hen is dit een fantastische ervaring. Om er even zonder zorgen er tussenuit te zijn. Met de aandacht en steun van de Urbanathlon hopen we volgend jaar nog meer gezinnen op vakantie te kunnen sturen.
 

Meer weten over de Urbanathlon?

De Urbanathlon is een marathon met spectaculaire obstakels. Stel je een 14,5 km lange stormbaan voor, waar om de paar kilometer obstakels opdoemen. Zoals de combi van autobanden en cargo-netten, het beklimmen van enorme trappen of het trotseren van een blokkade van gestapelde auto’s. Kijk voor meer informatie op: www.urbanathlon.nl.