Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Samen in Amsterdam Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Waarom word je vrijwilliger?

De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.
Wat kun je doen bij het Rode Kruis Amsterdam?
Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis Amsterdam. Hieronder een paar voorbeelden.

-    Maatje voor Samen In Amsterdam
-    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
-    Rampenhulpverlener
 
Kijk voor het actuele aanbod van vacatures op de vacaturesite.
 
JM_klein.jpg 

Voorafgaand

Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Amsterdam? Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking. Waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.
 
Wanneer je als vrijwilliger voor ons gaat werken dan wordt je ook uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst: 'Vrijwilliger en (n)u' .Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis Amsterdam voor staat en leer je andere nieuwe vrijwilligers kennen.
 

Meer informatie

Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Amsterdam, bekijk dan een onze vacatures of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past. Neem daarvoor contact op met Patricia Bosch, 020 622 62 11 of per e-mail vrijwilligerswerkamsterdam@redcross.nl