Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Samen in Amsterdam Ambassadeurs Hans Brouwer

Hans Brouwer

Amst-Onze Ambassadeurs-3.jpgHans Brouwer behoort tot de top van de Amsterdamse creatieve ondernemers. Hij is directeur van MassiveMusic met vestigingen in New York, Los Angeles, Shanghai en Amsterdam. Ook is hij lid van de Club van 12, een initiatief van 12 creatieve ondernemers die zich inzetten voor Amsterdam.
 
Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat de kracht van het Rode Kruis en haar vrijwilligers is op het gebied van het opsporen van vermiste personen. Hij is dan ook de ambassadeur voor taakveld Rampenhulp en Tracing.
 
"Vijf jaar geleden kreeg ik te maken met een vreselijke gebeurtenis omdat het zusje van mijn vrouw zoek was in de bergen van Noorwegen. Toen wij het telefoontje kregen was de eerste reactie natuurlijk dat we er meteen heen mosten om te zoeken. Bij aankomst bleken we terecht te komen in een geoliede reddingsactie die opgezet was door het Rode Kruis en waar in de 5 dagen dat gezocht is uiteindelijk 2000 vrijwilligers hebben geholpen. Er waren mensen bij die 250 km verderop woonden en vrij namen van hun werk om mee te zoeken. Het was enorm indrukwekkend."