Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Samen in Amsterdam Ambassadeurs Dunya Khayme

Dunya Khayme

Amst-Onze Ambassadeurs-1.jpg Ze is bekend van haar rollen in onder andere tv series: Finals, Goede Tijden Slechte Tijden, Huis Anubis, Alex FM, films Loverboy en Oesters van Nam Kee. Verder acteerde zij o.a in toneelstukken als Liefde is kouder dan de dood, Vuur, Othello en in de musical Hair.
 
Ze heeft een column in de Theatermaker (TM). Zij is een schrijfster en actrice. Een echte Amsterdamse jonge vrouw.
 
"Ik zet me in als ambassadeur voor het Rode Kruis. Of, als vrouw ben ik dan ambassadrice. Technisch gezien. Toen ik benaderd werd door het Rode Kruis voelde ik mij ontzettend vereerd. Ik denk dat er geen betere organisatie om je voor in te zetten is, omdat het Rode Kruis mensen helpt, daar waar hulp het meest nodig is. Voor iedereen. Ongeacht geloof, land of leeftijd. Ook als hulp lastig te geven is, ook als hulp gevaarlijk te geven is, geeft het Rode Kruis hulp. Het Rode Kruis speelt een cruciale rol speelt bij opbouw en vrede. Iets wat wel meer instellingen claimen, maar niemand zo concreet waar maakt. Juist door haar neutraliteit kan het Rode Kruis iets betekenen. Het Rode Kruis staat los van welk land of geloof dan ook, en kan daardoor, met enkel haar Rode Kruis vlag als wapen, komen waar niemand anders komen kan.
 
Hoe ik het Rode Kruis vervolgens weer kan helpen? Als actrice en schrijfster zal ik zo veel mogelijk aandacht vragen voor alle belangrijke dingen die het Rode Kruis doet. Om de hoek en aan het andere einde van de wereld. Voor baby's en bejaarden. Grote ondernemingen en kleine projecten."