Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Vrijwilligerswerk als jongere
5 maart 2017 |

Vrijwilligerswerk als jongere

​​Vrijwilligerswerk is erg leuk maar er is veel aanbod, hoe kan je vrijwilligerswerk vinden dat bij jou past? In Nederland doet 49% van alle jongeren vrijwilligerswerk. Voornamelijk bij sportclubs en jeugdorganisaties. Er zijn veel sites waarop vacatures voor vrijwilligerswerk staan. 

Om een voorbeeld te geven van hoe en waarop jij kan zoeken wat bij jou past is bijvoorbeeld vrijwilligersnetwerk.nu een goede site om selectief te kunnen zoeken naar wat bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan wat je leuk zou vinden qua werk, misschien wil jij liever de handen uit de mouwen steken of liever administratief vrijwilligerswerk doen. Maar denk ook aan hoeveel tijd je per week kwijt wilt en kan zijn, dit kan erg verschillen per vacature.

Belangrijk is dat je vrijwilligerswerk kiest dat bij jou past, de zoekmachines van bijvoorbeeld vrijwilligersnetwerk.nu helpen om selectief te zoeken binnen alle vacatures die aangeboden worden. De zoekmachines van de vacaturebanken voor het vrijwilligerswerk zijn geavanceerd, dus je kan je interesse aanvinken, ook in welke stad je het vrijwilligerswerk zou willen doen of hoeveel keer in een week jij beschikbaar bent. Als de zoekmachine klaar is met zoeken komen er een aantal vacatures uit die goed passen bij wat jij graag zou willen doen. 

Kortom, kijk eens op deze vacaturesite van het Rode Kruis voor alle vacatures​, wedden dat er iets tussen staat wat bij jou past!?​​​ 

Artikel delen?