Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Hoe ga ik de vakantieverveling tegen?
28 juni 2016 |

Hoe ga ik de vakantieverveling tegen?

​​De zomervakantie biedt vele mogelijkheden. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met al deze vrijheid, waarbij je even niet aan je studie of werk hoeft te denken. Je kunt een reis maken, festivals bezoeken, met je vrienden chillen of eindelijk eens een boek lezen. Maar wat dacht je ervan om je deze zomer eens in te zetten voor een ander? Zo kun je je goed voelen over jezelf én een leuke nieuwe ervaring op doen. Een win-win situatie eigenlijk.​


De ideale balans tijdens de vakantie

De zomer staat voor de deur! Voor de meesten betekent dit lekker op vakantie, luieren in de zon, uitgaan en uitslapen. Maar na een tijdje gaat dit voor sommigen ook vervelen. Wellicht voel je je op een gegeven moment een beetje onrustig worden, een beetje nutteloos. Als je elke dag op een terrasje neerstrijkt en in het park hangt, dan is dat na een tijdje niet meer zo speciaal en ultiem genieten als tijdens de eerste vakantiedagen. Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk heerlijk al die vrijheid, maar zou je het eigenlijk stiekem niet fijn vinden om jezelf daarnaast ook een beetje nuttig te maken? Het is ideaal om de perfecte balans te vinden tussen enerzijds lui zijn, keihard chillen en bijkomen van een druk (studie)jaar en anderzijds je goed voelen over jezelf omdat je productief bezig bent, jezelf uitdaagt en ontwikkelt, zodat je trots kunt zijn op jezelf.

Wat kun je allemaal doen bij het Rode Kruis?

Om ervoor te zorgen dat de stap tussen luieren en in actie komen ietsjes kleiner wordt, hebben we hieronder een aantal actiepunten voor je op een rijtje gezet. Zodat je deze eventuele barrière​ met gemak​ kunt overbruggen.

 • Zet zelf een actie op. Iedereen kan meedoen en een actie opzetten. Ook jij! Alleen of juist met een groep. Alles kan, als het maar geld oplevert!  Verzin een leuke actie en meld je actie aan! Lees snel verder voor meer informatie.
 • Schrijf je in als vrijwilliger en geef je op om achter de schermen te helpen bij evenementenhulp. Het Rode Kruis levert EHBO en medische zorg bij vele kleine en grote evenementen. Een greep uit de evenementen is bijvoorbeeld:
   • ​EK Atletiek Amsterdam - KidsRun 6 juli
   • ​EK Atletiek Amsterdam - Halve marathon & Brooks 10 juli
   • ​Food Truck Festival TREK - 14 t/m 17 juli
   • ​Parade - 12 t/m 28 augustus
   • ​Grachtenfestival 12 t/m 21 augustus
   • ​Prinsengrachtconcert - 20 augustus
   • ​Uitmarkt - 26 t/m 28 augustus
   • ​UvA Intreeweek - 29 t/m 2 september

Interesse? Kijk snel op de volgende pagina om te zien hoe jij je kunt inzetten.​

 • Zie jij het zitten om je voor een langere periode dan alleen de zomervakantie in te zetten voor het Rode Kruis? Zie hier voor een volledig overzicht van alle beschikbare vacatures. Er zitten een hoop super interessante stage- en vrijwilligersfuncties bij. Klik snel verder en see for yourself!

Artikel delen?