Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Wat doet het Rode Kruis tijdens Koningsdag?
22 april 2016 |

Wat doet het Rode Kruis tijdens Koningsdag?

​​​Tijdens Koningsdag kan het natuurlijk gebeuren dat je onwel wordt te midden van de oranje, bruisende menigte. Je hebt hulpverlening nodig.. Wat doe je dan? Waar kan je naartoe? Het Rode Kruis is op verschillende locaties aanwezig met EHBO-posten. Dus mocht jij of een van je vrienden onverhoopt niet lekker zijn​, zoek dan naar een Rood Kruis in de oranje massa. Lees hier op welke plekken je EHBO-posten kunt vinden.​

Hulpverlening tijdens Koningsdag

Er zijn ontzettend veel feesten gaande tijdens Koningsdag. Van de kleinere buurtpodia in de Jordaan tot de grotere openluchtevenementen, die toch meer buiten het stadscentrum plaatsvinden. Ook de grachten, parken en vele vrijmarkten kleuren de stad oranje. Jaarlijks trekt Koningsdag in Amsterdam vele bezoekers. Het is belangrijk dat deze bruisende, feestende mensenmassa in goede banen wordt geleid. En dat wanneer er toch wat misgaat, de nodige hulpverlening aanwezig is. Daarom staat het Rode Kruis met EHBO-posten verspreid door de hele stad.

Waarvoor kun je terecht bij een hulppost?

Als je een ongelukje hebt gehad, licht gewond bent geraakt of onwel bent geworden, kan je in alle gevallen terecht bij de EHBO-posten van het Rode Kruis. Ben je oververhit of onderkoeld? Op de hulpposten staan ze voor je klaar om je hierbij te helpen. Maar ook als je een kindje tegenkomt die zijn ouders kwijt is of als jij juist je kleine broertje uit het oog bent verloren, kun je terecht bij een van de hulpposten.​

Hulpposten Rode Kruis

Het Rode Kruis Amsterdam is verantwoordelijk voor de coördinatie van de Eerste Hulp inzet tijdens Koningsdag in onze hoofdstad. Dit jaar worden er zeven hulpposten ingericht en zo'n 55 medewerkers ingezet. Je vindt de EHBO-posten op de volgende locaties:

  • Stationsplein Centraal Station
  • Dam
  • Rembrandtplein
  • Leidseplein
  • Vondelpark
  • Noordermarkt
  • Westermarkt​

Organisatie evenementenhulp

Er komt natuurlijk heel wat kijken bij de organisatie hiervan. Denk aan het inrichten van de hulpposten, het verdelen van de medewerkers en de uitrusting van de verschillende posten. Ook zijn er biketeams aanwezig, die flexibel zijn en opgeroepen kunnen worden naar waar nodig. Daarnaast moeten alle posten toegankelijk zijn voor zowel hulpvragers als ambulances. Tot slot moet iedereen voorbereid zijn op allerlei mogelijke noodsituaties én moet dit alles goed worden gecoördineerd. En dan bestaat dit team vol toppers ook nog eens uit vrijwilligers. We willen niet veel zeggen.. Maar veel respect voor de organisatie en alle betrokkenen!


Artikel delen?