Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Op stap met je oma
13 december 2015 |

Op stap met je oma

​​​Heb jij een oma in een rolstoel, een buurman die slecht ter been is of andere bekende op leeftijd, die enorm van zou genieten van een dagje Amsterdam? Dan heeft het Rode Kruis een fantastische uitje waarmee je hem of haar een groot plezier kunt doen!​


     

​Een dagje Amsterdam voor iedereen

Onze prachtige hoofdstand is turbulent en chaotisch. En daardoor niet altijd even toegankelijk voor m​ensen met een beperking. Zeker niet in de winter, wanneer door gladde bruggetjes en besneeuwde straten​ de stad vaak moeilijk bewandelbaar is. Het Rode Kruis Amsterdam beschikt over een uniek vervoersmiddel dat het voor hen, die net wat minder goed ter been zijn, tóch mogelijk maakt om door de stad te toeren. Zo beleven zij een fantastisch uitje, zonder de winterse kou te hoeven trotseren.​

De Red Crosser

De Red Crosser, een tram die meer te bieden heeft dan transport van plek A naar B, maakt een rit langs alle highlights van de stad. In ruim 2 uur passeert hij onder andere het Olympisc​h Stadion, de Albert Cuypmarkt, de Dam, het Leidseplein en het Rijksmuseum. Onder het genot van een kop koffie en een gebakje kunnen passagiers vanuit deze bijzondere tram ​genieten van de levendigheid van Amsterdam. Een gids vertelt de passagiers alles over de bijzondere gebouwen en architectonische hoogstandjes waar de tram langs rijdt.

Het is al mogelijk om voor geheel 2016 ritten te boeken. Dus, zoek jij nog een mooi kerstcadeau voor je opa of oma? Of ken je iemand anders voor wie de Red Crosser een prachtige ervaring zou opleveren? Neem contact met ons op en bezorg hem of haar een heerlijk dagje uit!

Boekingen en andere praktische informatie

De Red Crosser is geschikt voor groepen vanaf 20 tot 39 personen (afhankelijk van het aantal rolstoelen, maximaal 5). De Red Crosser kan gedurende het hele jaar geboekt worden op doordeweekse dagen. Er zijn drie vertrektijden: 10.00 uur, 11.00 uur of 14.00 uur. De tram vertrekt vanuit de Remise aan de Havenstraat 18, in Amsterdam Zuid. Een rit kost € 15,- per persoon, inclusief koffie, thee en gebak.

Voor boekingen, vragen of meer informatie kun je een mailtje sturen (receptieamsterdam@redcross.nl) of bellen naar 020-6226211.