Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Geef je op voor Ready2Help!
24 oktober 2015 |

Geef je op voor Ready2Help!

​​​Wil je graag je steentje bijdragen aan de noodopvang van vluchtelingen? Geef je dan op voor het Ready2Help netwerk. Het Rode Kruis is altijd op zoek naar nieuwe Ready2Helpers.​​

​Wat is het Ready2Help netwerk? 

Het netwerk is bedoeld om mensen op te roepen die eventueel kunnen helpen wanneer deze hulp hard nodig is. Denk op dit moment natuurlijk aan de vluchtelingenhulp, maar bijvoorbeeld ook aan hulp bij hitte en hulp aan Nepal. Op dit moment zijn er vooral mensen nodig voor het helpen bij de noodopvang van vluchtelingen. Als je je nu aanmeldt bij het Ready2Help netwerk, zul je daar dan ook voor ingezet worden! 

Hoe werkt het? 

Zodra je je hebt aangemeld, hoor je bij het Ready2Help netwerk in jouw regio. Wanneer er in jouw regio hulp nodig is, zal het Rode Kruis je oproepen. Wanneer jij tijd hebt om te helpen, kan je meteen aan de slag gaan. Het kan zijn dat je de eerste tijd nog geen oproep krijgt, het is afhankelijk van de hulpvraag in jouw regio. 

Wat kun je vervolgens verwachten? 

Het Rode Kruis vraagt je niet naar bepaalde vaardigheden. Iedereen kan zich aanmelden. Wanneer er bij een inzet behoefte is aan specifieke vaardigheden, wordt daar in de oproep specifiek naar gevraagd. 

Voorbeelden van activiteiten

Het gaat met name om concrete acties: de handen uit de mouwen! Zo kan je gaan helpen bij een Welkom Winkel, waarbij je spullen inpakt en sorteert. Ook kan je helpen in de opvangcentra met het klaarzetten, schoonmaken en opruimen van bedden. Mocht je Arabisch spreken, dan kun je worden ingezet als vertaler. Meld je dus snel aan via deze link en help waar nodig!​