Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws MOAM X Rode Kruis
16 juni 2017 |

MOAM X Rode Kruis

Het Rode kruis is er altijd en overal. Bij rampen en conflicten zijn wij ter plaatse en staan wij klaar met levensreddende middelen en activiteiten. Het welbekende embleem staat dan ook voor het direct helpen van mensen in nood, dit in zowel conflictgebieden, als in eigen land. Van noodopvang in Syrië tot vrijwilligers bij de Dam tot Dam loop. En dit embleem is het hem nu juist.

Voor veel jongeren blijft het Rode Kruis een embleem. Een embleem en meer niet. Dit terwijl het Rode Kruis, met een wereldwijd netwerk van 17 miljoen vrijwilligers, niet weg te denken is uit onze huidige maatschappij. Alles met maar één doel: mensen in nood helpen.

Hier moet verandering in komen dachten ze bij creatief platform MOAM. MOAM werd in 2012 opgericht door Martijn Nekoui en koppelt jong talent aan de iconische namen uit de Nederlandse creatieve industrie. MOAM werkte reeds samen met onder andere Viktor&Rolf, het Rijksmuseum, HEMA, de Bijenkorf, FOAM en Doutzen Kroes. Hier mag vanaf dit jaar het Rode Kruis zich dus bij voegen. MOAM heeft samen met het Rode Kruis de handen bijeen geslagen om de kennis over het werk van het Rode Kruis te verspreiden onder de jongere generatie. Duidelijk maken dat het werk van het Rode Kruis er toe doet en van ontzettend grote waarde is. Door het ontwerpen van drie verschillende T-shirts wordt er met een humoristische blik gekeken naar het rode kruis embleem. Een groen vierkant, een gele cirkel en een blauwe driehoek weergeven het Rode Kruis op een wit T-shirt. Zo zie je dat er van alles is behalve een rood kruis. Op deze manier probeert het Rode Kruis meer in lijn te komen met jongeren en meer jongeren te bereiken. Want wat is het dat het Rode Kruis zo succesvol maakt? Juist ja, dat zijn onze vrijwilligers.

Na de lancering van de T-shirts in Hutspot op 10 mei zijn ze officieel op de markt. Ben je nu ook enthousiast om een hip Rode Kruis T-shirt te kopen? Dit shirt mag namelijk echt niet in je kast ontbreken! Bestel er dan snel een via de Rode Kruis webshop of loop even binnen in een Hutspot winkel in Amsterdam. BN'ers als Yfke Sturm​, Geraldine Kemper en Johnny de Mol gingen je al voor. De opbrengst van de T-shirts gaat volledig naar het Rode Kruis en onze projecten in binnen- en buitenland.

Koop snel je shirt in de Rode Kruis webshop: 
https://shop.rodekruis.nl/rode-kruis-t-shirt-door-moam-voor-goede-doel​


Artikel delen?