Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Jongeren Rode Kruis kookt bij OTT Aalsmeer
12 april 2017 |

Jongeren Rode Kruis kookt bij OTT Aalsmeer

​Aalsmeer - Het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn organiseerde zaterdag 4 maart een nieuwe activiteit waarbij twee vrijwilligers gingen koken met ouderen met een verstandelijke beperking.​

​Eerst werd er kennis gemaakt met de cliënten van OTT Hortensialaan onder het genot van een kopje thee. Daarna ging iedereen samen hard aan het werk om een heerlijke maaltijd te bereiden. Het menu bestond uit gebakken aardappelschijfjes, salade en kip gevuld met pesto en kaas.

De vrijwilligers waren erg enthousiast over het koken. Zij kregen alle vrijheid om hun kookkunsten te tonen en hebben daarnaast gezellig meegegeten met de cliënten.

Ook vanuit de woning kwamen alleen maar enthousiaste reacties. De leidster van de groep waar gekookt werd, vond het een hele leuke ervaring. "Ik mocht de eerste zijn waar voor gekookt werd en samen met de bewoners konden wij onze wensen aangeven bij Mabel en Mara. Doordat zij aan het koken waren had ik mijn handen vrij en ben met een bewoonster door het pand gaan wandelen. Zij is 88 jaar en wij wandelen graag om haar conditie op pijl te houden. Twee andere cliënten eten normaal op hun eigen kamer omdat zij dat liever doen, maar vanavond waren ze gezellig op de groep en vonden het heel gezellig met Mabel en Mara. Toen ik vroeg of de dames nog een keertje voor ons mochten koken werd er in koor JA gezegd!"

Na het succes van deze eerste keer koken wordt nu gekeken om deze activiteit maandelijks te organiseren.

Het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn zoekt nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten bij onze activiteiten. Wij organiseren activiteiten voor mensen met een beperking of ouderen. Wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet, of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Mail naar jongerenrodekruis@hotmail.nl of kijk op Facebook!

​Mabel Spaargaren

Rode Kruis Aalsmeer.png
 

Artikel delen?