Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Jongerencoördinator bij het Rode Kruis
5 maart 2017 |

Jongerencoördinator bij het Rode Kruis

Wie is Lieke van Zeeland, de jongerencoördinator van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland? Lees gauw meer over haar bezigheden op het kantoor!

15675943_1179935222076295_6797792210806111163_o.jpg


Lieke! Inmiddels zit je alweer een tijdje bij het Rode Kruis, kun je wat meer over jezelf vertellen?

Natuurlijk! Ik ben geboren in Brabant en heb gezondheidswetenschappen in Maastricht gestudeerd. Ik ben dus een echte Bourgondiër en een groot carnavalsliefhebber. Nu woon ik alweer drie jaar in Amsterdam en ben ik terecht gekomen bij het Rode Kruis doordat ik daar stage heb gelopen tijdens mijn master. Verder hou ik van festivals en terrasjes en dus ook meer van de lente en zomer en daarom ontvlucht ik de winter het liefst door een reis te maken naar een warm land. Ik verdiep me graag in andere culturen en landen. Sinds mijn reis door Zuidoost Azië ben ik erg geïnteresseerd in het Boeddhisme en doe ik veel aan yoga en dus kijk ik erg uit naar mijn reis naar India binnenkort.

Wauw een hele mond vol! Op welke manier houdt jouw functie zich bezig met ons, de jongeren van het Rode Kruis?

Als coördinator jongeren ben ik het aanspreekpunt voor de studentendesk en de jongerenteams van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland. Samen met het bestuurslid, portefeuillehouder jongeren en diversiteit houden we ons bezig om jongeren te werven, binden en boeien voor het Rode Kruis in Amsterdam-Amstelland. Dit houdt in dat we met een werkgroep toffe projecten bedenken en de jongeren begeleiden bij het uitvoeren van de projecten.

Wat voor taken zijn jou toebedeeld?

Naast het begeleiden van jongerenprojecten houd ik me bezig met de organisatie van de interne opleidingen voor evenementenhulpverleners van het Rode Kruis. Er zijn hier elk jaar veel evenementen, denk maar aan Dodenherdenking, Koningsdag en de marathon. Samen met een vrijwilliger zorg ik ervoor dat al deze evenementenhulpverleners de juiste training en ervaring opdoen om ingezet te kunnen worden.

Zijn er veel jongeren actief bij het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland?

Op dit moment zijn er ongeveer 1100 vrijwilligers bij het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland en daarvan is 23,4% jonger dan 30 jaar. Deze jongeren zetten zich in voor allerlei projecten, van evenementenhulp tot maatje tot voorlichter en natuurlijk bij Humanity Networks, het Rode Kruis-jongerennetwerk. Op dit moment is er een redactieteam voor de nieuwsbrieven en sinds januari een evenemententeam die zich bezig gaan houden met het organiseren van netwerkbijeenkomsten en nog veel meer leuke plannen hebben!

We zijn benieuwd wat het evenemententeam ons de komende tijd zal bieden. Wat waren jouw hoogtepunten van het afgelopen half jaar die te maken hebben met de jongeren?

Dat we samen met de Rode Kruis Studentendesk de Serious Skate hebben georganiseerd op het Museumplein en daarmee meer dan 4000 euro hebben opgehaald voor 3FM Serious Request 2016.

Wat vind je het leukste aan werken bij het Rode Kruis?

Dat ik op deze manier een steentje bij kan dragen aan de maatschappij en wat kan betekenen voor anderen.

Bedankt dat we even mee mochten kijken in wat onze jongerencoördinator nou allemaal doet. Wij hopen dat de jongeren net als jij zulke ervaringen kunnen krijgen en jou helpen met het brengen van stenen naar de maatschappij!​​​​​

Artikel delen?