Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Even voorstellen: de Humanity Networks redactie!
28 januari 2016 |

Even voorstellen: de Humanity Networks redactie!

​Elke maand maken wij met veel plezier de Humanity Networks nieuwsbrief. Voor alle jongeren die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis of al vrijwilliger zijn. Deze maand stellen we onszelf voor én vertellen we​ hoe wij​​ bij het Rode Kruis terecht zijn gekomen.


Marliek.jpg 

Naam: Marliek Weldring

Leeftijd: 26

Studierichting: Afgestudeerd in Communicatiewetenschap, specialisatie in Persuasive Communication

Waarom het Rode Kruis? Het is een organisatie welke ik altijd heb bewonderd om het goede werk dat zij verricht. Omdat ik graag mijn steentje wilde bijdragen én relevante werkervaring wilde opdoen, ben ik afgelopen zomer als vrijwilliger begonnen bij de redactie van HN. Daarnaast heb ik​ me beziggehouden met het opzetten en nu ook het beheren van onze Facebook-account. Het is leuk omringd te worden door inspirerende mensen. Hierdoor word je getriggerd om het maximale uit jezelf te halen, zodat je jezelf constant blijft ontwikkelen. Er is veel vrijheid voor eigen input, wat zorgt voor een uitdagende, leerzame omgeving. Daarom zet ik me met veel plezier in voor het Rode Kruis.


Jantine.png ​

Naam: Jantine Dijkstra

Leeftijd: 24

Studierichting: Politieke en Publieke Communicatie

Waarom het Rode Kruis? Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en tijdens mijn master was ik op zoek naar een mogelijkheid om hier meer ervaring in op te doen. Ik ben erg blij dat ik deze mogelijkheid bij het Rode Kruis heb gekregen als redacteur van de Humanity Networks nieuwsbrieven. Elke maand verzorgen wij een nieuwsbrief en dat betekent elke maand weer een ander thema om over te schrijven. Het mooie aan het Rode Kruis als organisatie vind ik dat iedereen er werkt voor een 'goed doel', je werkt dus echt vanuit je eigen motivatie. Iedereen is dan ook erg behulpzaam en ik vind de sfeer geweldig. Omdat Humanity Networks nog een nieuw concept is, geeft het ons ook veel vrijheid in creativiteit. Zo zijn we niet alleen maar bezig met schrijven, maar denken we bijvoorbeeld ook na over de promotie van Humanity Networks. Ik kan zoveel doen als ik zelf wil!  

​​​​​

Chloe.png 

Naam: Chloë van Lierop 

Leeftijd: 23 jaar 

Studierichting: Taal en Communicatie (Taalbeheersing) 

Waarom het Rode Kruis? Het Rode Kruis staat, wat mij betreft, in het teken van het helpen van andere mensen. Dat spreekt me erg aan, omdat ik er in geloof dat een beetje voor elkaar zorgen echt geen kwaad kan. Ik wilde graag concrete ervaring in schriftelijke communicatie opdoen en vond het ideaal dat ik dit bij het Rode Kruis kon en daarnaast ook wellicht wat voor anderen kan betekenen. Ik ben pas net begonnen als redacteur van de nieuwsbrief van Humanity Networks, maar heb natuurlijk al een aantal mensen van het team ontmoet. Iedereen is erg aardig, behulpzaam en aanmoedigend. Deze sfeer vind ik erg prettig. Hopelijk kunnen we samen Humanity Networks steeds meer naamsbekendheid geven en worden veel jongeren aangespoord om aan de slag te gaan bij het Rode Kruis!Paulien.jpg

Naam: Paulien Rouwendaal

Leeftijd: 25 jaar 

Studierichting: Business Administration met de richting​ Marketing  

Waarom het ​Rode Kruis? Toen ik in april een oproepje op Facebook voorbij zag komen voor een coördinator voor Humanity Networks, dacht ik 'Leuk, hier heb ik wel ideeën over!'. Grappig, want ik zag mezelf eigenlijk nooit vrijwilligerswerk doen. Maar het Rode Kruis is zo'n grote organisatie dat er voor iedereen wel wat interessants te doen is. Ik vind​ het Rode Kruis een mooie organisatie omdat ze iedereen helpen in geval van nood, ongeacht achtergrond, religie, verblijfsstatus, etc. (zie ook de grondbeginselen​). Actueler dan ooit in een maatschappij waar mensen steeds heftiger op elkaar reageren. Daarom draag ik er graag aan bij het Rode Kruis bekender te maken onder jongeren. De sfeer op kantoor is bovendien erg gemoedelijk en we hebben een ontzettend leuk team waarmee we elke maand weer wat moois neerzetten. 


​Nieuwsgierig geworden? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief! Hierin vindt je o.a. meer informatie, vacatures, en wordt je op de hoogte gehouden van onze aankomende evenementen. Je ontvangt de nieuwsbrief elke maand rond de 20e. 

Heb je vragen of opmerkingen over Humanity Networks? Mail ons dan via humanitynetworks@rodekruis.nl​.