Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Hoe overleef je extreem winterweer?
13 december 2015 |

Hoe overleef je extreem winterweer?

​​​Hoe kun je ervoor zorgen dat je de winter zo goed mogelijk doorkomt? En zo min mogelijk last hebt van de kou? Met deze checklist ga je altijd voorbereid de deur uit. Z​odat je er tijdens minder warme​ situaties​ toch het beste van kunt maken.

​De wonderlijke winter

De winter is een seizoen met allerlei associaties. Enerzijds kun je de kou omzeilen. Door bijvoorbeeld thuis op de bank onder een dekentje te kruipen met een goed boek en een warme kop thee. Of gezellig kaarsjes aan, hapjes & drankjes paraat en genieten van een spelletjesavond. Samen met je vrienden rondom de tafel, terwijl buiten de sneeuw naar beneden dwarrelt. Of omarm jij de kou juist? En trek je je snowboots en een dikke winterjas aan voor een frisse winterwandeling. Met een beetje geluk kunnen we dit jaar misschien wel weer schaatsen op de Amsterdamse grachten!


 

Its not all about drinking hot chocolate next to the fireplace…

Helaas is de winter niet altijd zo idyllisch en vrij van obstakels, zoals hierboven voorgesteld. Koude ochtenden en vroege wekkers zijn een slechte combinatie, en vaak de harde realiteit. Wat dacht je van bevroren fietssloten of autoramen? Ook zorgen gladde straten en bruggetjes vaak voor de nodige frustraties. Of met bevroren handen je huissleutel uit je tas proberen te vissen, omdat je je handschoenen weer eens ergens bent vergeten. En voor de zóveelste keer op dezelfde dag nat regenen is nooit fijn. Kortom, de winter is niet altijd een pretje.


 

Hoe overleef je extreem winterweer?

Soms bevind je je ineens in een noodsituatie omdat je overvallen wordt door extreme kou. Of heb je autopech tijdens een sneeuwstorm, waardoor je in een onvoorziene situatie verzeild raakt. Om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op de minder prettige ​situaties, hebben we een aantal tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt redden bij extreem winterweer.​


Download hier de Rode Kruis-tips winterweer.pdf