Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Jongeren Nieuws Zelf in actie komen voor Serious Request?
19 november 2015 |

Zelf in actie komen voor Serious Request?

​​​​Het mooie aan Serious Request is dat werkelijk iedereen mee kan doen, op wat voor manier dan ook. Heb je zelf een idee voor een ludieke actie? Alles is mogelijk. Je kunt je aansluiten bij een lopende actie of zelf een helemaal nieuwe actie opzetten.

Deelnemen aan bestaande acties

Op dit moment lopen er al een flink aantal acties waar ook jij aan kan deelnemen. Neem eens een kijkje op http://kominactie.3fm.nl om te ontdekken wat voor acties er op dit moment al lopen. 

Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met het ophalen van statiegeld flessen, waarbij je het gedoneerde geld overmaakt naar Serious Request. Ook kun je jouw talent benutten en daarmee geld ophalen. Denk hierbij aan oppassen, schoonmaken, de tuin opknappen of de auto wassen. Of benut je creatieve talenten en verkoop jouw eigen kunstwerken voor het goede doel. Vraag hierbij een informatiefolder aan en verspreid hem op je werk of studie, zodat ook je collega's en medestudenten gebruik kunnen maken van jouw diensten. 

Wat daarnaast een leuke actie is, is de 'challenge'. Hierbij bedenk je jouw eigen challenge, waarbij je van tevoren vraagt of anderen jou willen sponseren. Denk aan hardlopend naar je werk of een nacht bootcampen. Je mag het zo gek maken als je zelf wil. Ben je een topchef? Door middel van een aantal heerlijke recepten van Ramon van 3FM kun je bakken voor het goede doel! Of ben je meer muzikaal ingesteld? Je kan een demo opsturen naar 3FM en misschien wordt deze dan gedraaid op de radio! Om ervoor te zorgen dat jouw muziek wordt gedraaid op 3FM moet je ​demowinnaar van de dag worden. Dat doe je door je actie te promoten en de meeste donaties op te halen. 

De hierboven genoemde acties zijn nog maar een kleine greep uit alles waaraan je mee kan doen. Neem dus vooral een kijkje op de website.

Zet een eigen optie op

Heb je zelf een beter idee? Via de pagina http://kominactie.3fm.nl kun je ook ​​een eigen actie aanmelden. Je meldt je aan en legt uit op welke manier je van plan bent om geld in te zamelen. Vervolgens krijg je een eigen persoonlijke actiepagina. Hier kan je het gedoneerde geld storten, maar kunnen ook andere mensen doneren aan jouw actie. Om je actie te promoten, kun je promotiemateriaal downloaden. Maar promoot je actie ook zelf bij al je vrienden en familie door bijvoorbeeld gebruik te maken van social media!

Wil je aan de slag? Kijk op de actiepagina voor meer inspiratie en bruikbare tips. Of het nou gaat om een bestaande of een eigen actie, er is hoe dan ook een activiteit waarmee jij Serious Request kan helpen om meer​ geld op te halen. 

​Veel succes!