Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit zijn we Samenwerking Rode Kruis en Stadgenoot

Samenwerking Rode Kruis en Stadgenoot

Bestrijden eenzaamheid ouderen

Op dinsdag 13 januari, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Amsterdamse Rode Kruis, tekenden bestuursvoorzitter Gerard Anderiesen van woningcorporatie Stadgenoot en directeur Liselotte de Koning van het Rode Kruis Amsterdam een overeenkomst om de komende twee jaar intensief samen te gaan werken. Het Rode Kruis Amsterdam zoekt partners die mensen in een sociaal isolement kunnen bereiken. De huismeesters en gebiedsregisseurs van Stadgenoot hebben in hun wijk dagelijks contact met ouderen en gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Zij kunnen hen wijzen op de projecten van het Rode Kruis.

Contact

Stadgenoot werkt gebiedsgericht en heeft in vrijwel alle Amsterdamse wijken huismeesters en gebiedsregisseurs rondlopen die nauw contact hebben met de mensen in de wijk.  "Wij willen als Stadgenoot weten wat er speelt in een buurt zodat we naast de mensen kunnen staan en samen met hen een wijk kunnen creĆ«ren waar het fijn is om te wonen. Met deze samenwerking kunnen we als Stadgenoot echt iets voor mensen betekenen", aldus bestuursvoorzitter Gerard Anderiesen.
 
Het Nederlandse Rode Kruis is juist op zoek naar partners die contact hebben met de doelgroep ouderen en gezinnen op of onder de armoedegrens. Stadgenoot kan in de contacten met bewoners hen wijzen op de projecten van het Rode Kruis. Hierbij wordt in eerste instantie gedacht aan twee projecten. Bij Twee aan Tafel gaan een oudere en een jongere eens per maand samen koken en eten. Bij Zomeractiviteiten voor gezinnen gaat het om dagjes uit voor gezinnen die zich in een financieel moeilijke positie bevinden. Het Rode Kruis Amsterdam biedt onder meer deze activiteiten aan om eenzaamheid te bestrijden. Het is voor het eerst dat het Rode Kruis een samenwerking als deze met een woningcorporatie aangaat.
 
Directeur Liselotte de Koning: "Mijn wens is om zoveel mogelijk allianties aan te gaan met belangrijke partners in de stad. Gezamenlijk bereiken we veel meer mensen en weten nog beter wat belangrijk is voor hulpvragers."