Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit doen we Zelfredzaamheid Vakanties voor (vluchtelingen)gezinnen

Vakanties voor (vluchtelingen)gezinnen

Met het hele gezin er in de zomervakantie even tussenuit? Dat is voor veel gezinnen in Amsterdam niet mogelijk omdat zij dat niet kunnen betalen. Speciaal voor hen organiseert het Rode Kruis Amsterdam betaalbare vakanties in de zomerperiode. Door er eens lekker uit te gaan, kunnen zij hun problemen even vergeten. Daarnaast leren zij andere gezinnen uit de buurt beter kennen. Dit vergroot het netwerk en de saamhorigheid in de buurt.

 
Er worden in 2013 drie vakanties georganiseerd. Ze zijn bedoeld voor gezinnen uit Amsterdam met een vluchtelingenachtergrond en voor gezinnen die in het bezit zijn van een stadspas en/of verbonden zijn aan de voedselbank. Onder een gezin worden de ouders en/of verzorgers met één of meer kinderen tot 16 jaar verstaan. Deze vakanties vinden plaats in het groene Wilhelminaoord en Otterlo.
Accommodaties

Buitencentrum Wilhelminaoord ligt op het hoogste punt van het dorpje Wilhelminaoord in Drenthe en kijkt uit op de bosrijke omgeving. Tijdens de week organiseren wij voor jong en oud allerlei activiteiten zoals een dagje naar het pretpark, zwemmen, een kampvuur maken en fietsen. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om zelf in te vullen en om uit te rusten.
 
Groepsaccommodatie de Heidewachter is gelegen in het bos en heeft uitzicht op en vrije toegang tot het bos, zandopeningen en heidevelden. Kinderen kunnen hier ongestoord spelen, want verkeer is er niet. Het bos en de open ruimtes maken het mogelijk actief bezig te zijn met spel, sport en toneel of om lekker te ontspannen met boeken en verf.Data en kosten

Er zijn drie vakantieweken:

29 juli t/m 2 augustus voor gezinnen uit Zuid
• 5 t/m 9 augustus voor gezinnen uit Zuidoost
• 12 t/m 16 augustus voor gezinnen uit Noord
 
De gezinnen uit de genoemde wijken hebben dit jaar voorrang. De bijdrage voor de gezinnen bedraagt € 25 voor volwassenen en € 10 voor kinderen.
Op alle vakanties gaat een team van ervaren vrijwilligers van het Rode Kruis Amsterdam mee.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Rode Kruis Amsterdam      020 622 62 11  of per e-mail: amsterdam@redcross.nl.
 
Wilt u dit project steunen? Neem dan contact op met Suzanne Segaar: ssegaar@redcross.nl.