Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit doen we Zelfredzaamheid Rode Kruis aan huis

Rode Kruis aan huis

​​​​Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Veel mensen realiseren zich niet of pas als het te laat is, dat hele gewone dingen in huis zoals bijzettafeltjes of losliggende vloerkleden oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel. Het project 'Rode Kruis aan huis' helpt dit voorkomen.​


Hoe werkt het?

Een vrijwilliger komt drie keer bij de deelnemer thuis langs om samen te bekijken hoe de deelnemer thuis veiliger kan leven. De vrijwilliger geeft tips over het beperken van risico’s in huis en samen kijkt men naar het sociale netwerk. Wie kan de deelnemer zelf helpen en wie zou de deelnemer kunnen helpen in geval van nood? Samen staat men sterker!

Voor wie?

De huisbezoeken richten zich vooral op mensen die verminderd zelfredzaam zijn, zoals ouderen of mensen met een beperking. Een steeds groter deel van deze groep woont nog zelfstandig en een noodsituatie betekent voor hen een verhoogde kans op een gevaarlijke of –in het uiterste geval- levensbedreigende situatie.

Aanmelden

Kent u mensen die verminderd zelfredzaam zijn, of kunt u zelf wel wat tips en adviezen over veiligheid in en om uw huis gebruiken? Neem dan contact met ons op via rodekruisaanhuisamsterdam@redcross.nl. Deelname aan het project Rode Kruis aan Huis is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het project kunt u contact opnemen met Karlijn Heim​ (projectleider Zelfredzaamheid) via 020 – 622 62 11.